fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Cătălin Stanciu: Nu vom accepta niciodată ca sibienii să fie împovărați cu taxe majorate

Cătălin Stanciu: Nu vom accepta niciodată ca sibienii să fie împovărați cu taxe majorate

PSD Sibiu nu va vota o majorare a taxei speciale de salubrizare, deoarece din punctul de vedere al partidului, această majorare este nejustificată. Consilierii PSD (Cătălin Stanciu și Alexandru Popa) nu vor accepta niciodată ca sibienii să fie împovărați cu taxe majorate, din cauza lipsei unei viziuni și a unor soluții manageriale eficiente.

Primăria, prin serviciul specializat, a venit în ultimul moment cu cele două variante de calcul pentru noua taxă specială de salubrizare, mai exact în data de 14.12.2020, iar în data de 15.12.2020, adică a doua zi, am fost nevoiți să alegem pentru a supune dezbaterii publice varianta de calcul mai puțin păguboasă din cele două.

Noi am înțeles necesitatea modificării metodei de calcul a taxei, deoarece legea impune acest lucru. Însă amânarea acestor scumpiri până după alegeri denotă lipsa de respect față de cetățean.

Luând în considerare atât comunicatul firmei SOMA SA, care afirmă faptul că nu aduce nicio schimbare la tarifele pentru serviciile prestate, cât și consultările pe care le-am avut cu specialiști în domeniul colectării deșeurilor, am ajuns la concluzia că această majorare a taxei se datorează unor soluții improprii găsite de Primăria Sibiu. Cu alte cuvinte, primăria încearcă să acopere din buzunarul sibienilor sumele pe care nu este capabilă să le colecteze de la peroanele ce se sustrag de la plata taxei de salubrizare.

Avem îndoieli serioase și vis-a-vis de cantitatea de deșeuri estimată a fi colectată în 2021, în sensul că aceste cantități au fost mult supraevaluate. Datorită acestei supraevaluări, suma pe care municipalitatea trebuie să o colecteze de la cetățenii municipiului este una mai mare decât în realitate. (a declarat Cătălin Stanciu, președintele Organizației Municipale PSD Sibiu și consilier local PSD)

Organizația Municipală PSD Sibiu a lansat un grup pe facebook, https://www.facebook.com/groups/sibiulcopiilornostri, unde, urmând exemplul  aleșilor locali PSD ai Sibiu, îi vom provoca pe sibieni să posteze modul în care colectează selectiv deșeurile reciclabile.

Având în vedere aceste două aspecte semnalate, respectiv incapacitatea primăriei de a colecta eficient taxa de salubrizare precum și estimarea supraevaluată a cantităților de deșeuri reziduale ce urmează a fi colecate în 2021, considerăm că există două soluții simple pentru e evita majorarea taxelor de salubrizare plătite de sibieni:

  1. Eficientizarea colectării taxei de salubrizare de către Primărie. În acest sens instituția are obligația să-și folosească toate serviciile și instituțile din subordine, sau chiar să apeleze la alte instituții, pentru a reuși să identifice imobilele declarate pe propropria răspundere nelocuite și numărul real de persoane care locuiestc în imobilele declarate locuite.

 

  1. Conștientizarea sibienilor asupra necesității colectării selective a deșeurilor și, în același timp, asigurarea infrastructurii pentru colectarea selectivă. În plus, toate platformele de gunoi din cartiere trebuie să fie amenjate pentru colectarea selectivă. Totodată, aceste platforme trebuie securizate, astfel încât doar cei care domiciliază în zonă să aibă acces la recipienții de depozitare a deșeurilor, pe baza unor cartele de acces.

În acest fel, o colectare selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora în proporție cât mai mare, va duce la scăderea taxei speciale de salubrizare. ( explică Alexandru Popa, președintele executiv al Organizației Municipale PSD Sibiu și consilier local PSD)

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si