fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Cartea „ORDINUL 7161 – UN ALBUM DESPRE AMINTIRE” va fi lansată la Sibiu

Cartea „ORDINUL 7161 – UN ALBUM DESPRE AMINTIRE” va fi lansată joi, 26 mai, începând cu ora 17:00 în Chimnița Filarmonicii de Stat Sibiu, iar intrarea este liberă.

Marc Schroeder a stârnit interesul cu un proiect fotografic intitulat „Order 7161”, care în ultimii ani a putut fi văzut în mai multe expoziții atât în România, cât și în Germania. Portretele realizate între anii 2012 și 2015 cu 40 de foști deportați, martori ai unor vremuri extrem de dificile, reamintesc de un episod aproape uitat din istoria Europei postbelice.

Între timp, evoluția proiectului a condus la editarea unui album fotografic.

La lansarea de carte, doamna dr. Heinke Fabritius, referent al Biroului cultural pentru Transilvania, va dialoga cu fotograful Marc Schroeder despre opera lui, Mariana Mihu-Plier și Daniel Plier vor citi texte lui Herta Müller, Oskar Pastior și Mariana Gorczyca și la violoncel va cânta Makcim Fernandez Samodaiev.

Evenimentul este o rezultatul unei cooperări între referenta Biroului cultural pentru Transilvania și Consulatul Onorific al Marelui Ducat de Luxembourg la Sibiu sub patronajul Ambasadei Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu.

 

Etichete: