fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Carnavalul copiilor speciali

Copiii cu Sindrom Down au avut, ieri, o zi specială, plină de surprize. Costumați în cavaleri, zâne, albinuțe și căpșuni, au pornit, însoțiți de părinți și voluntari, într-o paradă a costumelor, în centrul istoric al Sibiului.

Pe drumul parcurs din Parcul Astra către Piața Mare, cei mici și speciali au fost întâmpinați cu zâmbete, gogoși și sucuri de reprezentanții patiseriei Scufița Roșie și ai Hotelului Împăratul Romanilor.

Ajunși în Piața Mare, protagoniștii și-au prezentat costumele și au înălțat spre cer baloane galbene și albastre, culorile alese să definească sindromul Down. Parada s-a încheiat în Parcul Tineretului, unde zece motocicliști i-au invitat la o plimbare palpitantă pe cei mai îndrăzneți dintre ei.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Împreună pentru Ștefan”, căreia i s-au alăturat Interact, Rotaract, Clubul Rotary și Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu. Organizată chiar de Ziua Sindromului Down (21 martie), parada de la Sibiu a avut menirea de a atrage atenția tuturor – a cetățenilor și a autorităților – asupra problemelor pe care le întâmpină acești copii speciali, invitând societatea la toleranță și incluziune. ”Le mulțumim în mod deosebit doamnei director Alexandra Crișan de la Scufița Roșie Sibiu-Deva și domnului director Ștefan Rezeanu de la Hotel Împăratul Romanilor și părintelui Adrian Roman, consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pentru darurile oferite copiilor!”, transmit organizatorii.

Carnavalul copiilor speciali  Carnavalul copiilor speciali

Etichete: