fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Care sunt comisiile în care se regăsesc parlamentarii sibieni

Care sunt comisiile în care se regăsesc parlamentarii sibieni

Județul Sibiu are în momentul de față 9 parlamentari care provin din 4 partide politice și reprezintă electoratul sibian pentru următorii 4 ani. Partidul Național Liberal are 3 deputați și un senator: Raluca Turcan, Cristine Thellmann, Constantin Șovăială și Nicolae Neagu. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor are un deputat și un senator: Sebastian Suciu și Gheorghe Cătană, iar Alianța Uniunea Salvați România – Plus are și ea un deputat și un senator: Dan Barna și Claudiu Mureșan. Partidul Social Democrat este singurul partid care are un singur parlamentar: deputatul Bogdan Trif. Aproape toți parlamentarii sibieni se regăsesc în momentul de față în diferite comisii parlamentare permanente și au anumite funcții în cadrul acestor comisii.

La Camera Deputaților ceea mai mare funcție deținută în cadrul unei comisii, revine deputatului PNL, Constantin Șovăială, care deține funcția de președinte al comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, el fiind membru și în comisia de validare. Deputatul PNL, Cristine Thellmann este secretar în cadrul comisiei pentru afaceri europene, iar deputatul PSD, Bogdan Trif, este secretar al comisiei pentru industrii și servicii și membru în comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor.

Raluca Turcan este membru în comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, iar deputatul Dan Barna este membru în comisia pentru politică externă. Singurul parlamentar de Sibiu care nu se regăsește în momentul de față în nici o comisie parlamentară este deputatul AUR, Sebastian Suciu, deși conform Regulamentului de funcționare și organizare a Camerei Deputaților în ceea ce privește comisiile parlamentare, este obligatoriu ca fiecare parlamentar să facă parte dintr-o comisie.

Un deputat face parte, în mod obligatoriu, dintr-o singură comisie permanentă, cu excepţia membrilor Comisiei pentru regulament, ai Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi ai Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, care pot face parte şi dintr-o altă comisie permanentă.”

La Senat, parlamentarii sibieni se regăsesc fiecare în câte două comisii. Ceea mai mare funcție deținută este ceea a senatorului USR, Claudiu Mureșan, care este președintele comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, el fiind și membru al comisiei de sănătate. Senatorul PNL, Nicolae Neagu, ocupă în momentul de față funcția de vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital, acesta fiind și membru în comisia de constituționalitate. Senatorul AUR, Gheorghe Cătană, este membru în comisia pentru administrație publică și în comisia pentru regulament.

Care sunt comisiile în care se regăsesc parlamentarii sibieni

Etichete:

Recomandam sa citesti si