fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Caravana Zilelor Culturale ale Județului Sibiu a ajuns în Țara Oltului

Acest sfârșit de săptămână a transformat orașul Avrig și comunele Racovița și Turnu Roșu în gazde pentru Zilele Culturale ale Județului Sibiu.

Aproape 2.000 de oameni au participat la bogata ofertă de evenimente culturale care au inclusfilme documentare, teatru pentru copii, concert de muzică clasică, drumeție, spectacol folcloric, lecturi publice şi expoziție cu vânzare de produse tradiționale. Înaintea spectacolului de la Racovița, oficialităţile sibiene, primarii din Ţara Oltului și spectatorii au fost întâmpinaţi de fanfara „Muzicienii Sibiului”, după care au urcat pe scenă Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului”, alături de soliştii Mariana Anghel, Adriana Anghel, Alina Bîcă, Nelu Albu, Alina Pinca, Răzvan Năstăsescu şi Daniel Rosalim, precum și elevii Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu” din Sibiu. De asemenea, au dat reprezentații ansamblurile folclorice din zonă „Datina” (Tălmaciu), „Valea Moaşei” (Sebeşu de Sus) şi „Doruleţ” (Racoviţa). În fața căminului cultural a fost amenajat și standul Consiliului Județean Sibiu unde copiii au participat la ateliere creative de desen și pictură pe sticlă.

Tot copiii au avut parte sâmbătă de numeroase și interesante programe culturale la Avrig: Caravana Astra Film, spectacol interactiv de teatru, mici dramatizări și un club de lectură. Iar la Turnu Roșu, în Biblioteca publică, oamenii locului s-au strâns cu mic cu mare la un eveniment inedit propus de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu: Raftul Mereu Aproape, o donație de 55 de titluri a câte zece exemplare din fiecare, adică 550 de volume. Nu a lipsit nici muzica clasică, oferită avrigenilor de formaţia camerală a Filarmonicii de Stat Sibiu – Ansamblul „Barocco”, iar localnicii au ascultat cu emoție pagini celebre din repertoriul clasic. Cei pentru care drumețiile sunt un mod de viață au participat la o experiență unică sub titlul „Sportiv în Munţii Făgăraş – Pe muntele Suru”, pe traseul Sebeşu de Sus (457 m) – Muchia Moaşei-Cabana Suru (1450 m) – Curmătura Surului (2113 m) – Vf. Suru (2283 m).

Etichete:

Recomandam sa citesti si