fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Caravana Crucii Roșii rămâne la Sibiu până în 14 iunie

Șase autospeciale din Caravana de Sănătate vor sta parcate în fața Sălii Transilvania din Sibiu timp de trei săptămâni. Până în 14 iunie, personalul Crucii Roșii și voluntarii vor acorda asistență medicală gratuită. Caravana este un proiect realizat de Crucea Roșie Română, în parteneriat cu Crucea Roșie Franceză, care are ca scop asigurarea accesului la asistența medicală de bază refugiaților ucraineni și cetățenilor români din zonele izolate, dar, în limita locurilor disponibile, și sibienilor care au nevoie de asistență medicală gratuită.

Cele șase mașini de 3,5 tone sunt dotate astfel: Mașina 1 – măsurare parametri și analize de sânge, Mașina 2 – medic generalist, Mașina 3 – pediatrie și cardiologie/ecografii abdominale, Mașina 4 – optică medicală, Mașina 5 – ginecologie, Mașina 6- stomatologie pediatrică.

Accesul la asistență medicală gratuită se face pe bază de programări la numărul 0723 279 634, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

După ce va părăsi Sibiul, Caravana de Sănătate va poposi în satul Porumbacu de Sus, unde va rămâne până în 28 iunie. În zona rurală, proiectul se adresează locuitorilor vulnerabili care doresc să-și facă analizele medicale sau consultații de specialitate din satele comunei: Scorei, Colun, Sărata și Porumbacu de Jos, pe lângă locuitorii satului Porumbacu de Sus.

”Suntem într-o perioadă cu foarte multe activități la Crucea Roșie Sibiu, dar ne bucurăm că avem și Caravana de Sănătate aici. E un proiect care funcționează în mare parte cu personal angajat, începând cu cadrele medicale, recepționer, șofer, coordonator, dar voluntarii sunt, ca de obicei,  ajutorul nostru de bază și fără ei ne-ar fi imposibil să derulăm această acțiune. Le mulțumesc mult în special voluntarilor de la Facultatea de Medicină, care ne-au fost alături de la începutul acestui proiect, dar și medicilor rezidenți de la Secția de Cardiologie, doamnei Dr Minodora Teodoru – Șefa Secției de Cardiologie, precum și doamnei Dr. Cristina Rezi, care va realiza ecografiile abdominale”, a declarat Raluca Morar, Directorul Crucii Roșii – Filiala Sibiu.

Caravana Crucii Roșii a cutreierat mai multe județe: București, Călărași, Constanța, Tulcea, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Brașov, Sibiu, Timis.

Etichete:

Recomandam sa citesti si