fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Campanie de deszăpezire pe Transfăgărășan

În mai puțin de o lună, Transfăgărășanul ar putea fi redeschis circulației rutiere. ”Suntem în linie dreaptă pentru deschiderea celui mai spectaculos drum din România până la mijlocul lunii iunie. În acest moment, intervenim cu un ansamblu întreg de utilaje de mare capacitate care fac tot posibilul să curețe cât mai repede și eficient stratul de zăpadă care, pe alocuri, depășește în continuare chiar și 3 metri”, precizează reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov pe pagina de facebook a instituției.

Lucrările de deszăpezire a drumului național ce face legătura între Transilvania și Muntenia, DN 7C, au început la data de 1 mai, iar data preconizată pentru redeschiderea circulației era 1 iulie.

Traficul rutier pe tronsonul dintre Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800), cu o lungime de 27 de kilometri, este interzis în sezonul rece, din cauza pericolului de avalanşe și a căderilor de stânci de pe versanți. Actuala restricție de circulație a fost instaurată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în data de 6 noiembrie 2023, pentru toate categoriile de autovehicule. Interdicția de circulație a fost impusă și pe Transalpina – DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

Anul trecut, Transalpina a fost deschisă în totalitate în 16 iunie, iar Transfăgărășanul în 21 iunie.