fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Campanie anostă, la Sibiu

În vreme ce în Capitală și chiar în Parlamentul României campania electorală încinge spiritele, pe malurile Cibinului domnește armonia.

Pare a fi un armistițiu între tradiționalii adversari politici PNL-PSD, dictat de la Centru, de liderii coaliției de guvernare. Nu există, la Sibiu, atacuri directe la adresa contracandidaților, cum nu există nici referiri la lista comună de candidați pentru Parlamentul European. De fapt, campania pentru alegerile europarlamentare este nulă, la Sibiu. Fie pentru că ambelor partide le e rușine cu partenerii de moment, fie pentru că evită să-i promoveze pe ”ceilalți”.

Competitorii se rezumă, în această campanie, la promovarea propriilor oferte electorale, mai mult sau mai puțin realiste. Cu toții iau la pas cartierele și fiecare sat din județ, pentru a vorbi față-n față cu alegătorii, cu mai mult sau mai puțin entuziasm. Promisiunile sunt cam aceleași: dezvoltare, modernizare, un trai mai bun pentru toți.

Candidații care nu au idei sau proiecte, dar nici habar despre Sibiu, se rezumă să-și prezinte ”realizările” personale și insistă că vârsta este un atu.

Este o campanie anostă, în care niciun candidat nu reușește să stârnească pasiuni în rândul electoratului. Există, însă, și excepții. Una dintre ele este Horațiu Potra, candidatul Partidului Patrioților la Primăria Mediaș, care se bucură de notorietate și încredere, în orașul de pe Târnava Mare. Ofensiva lui Potra are mari șanse să provoace căderea ”Imperiului Roman” la Mediaș. Ultimele sondaje indică o diferență extrem de mică între acesta și actualul primar, în privința intenției de vot.

Marele absent în această campanie, din care s-au scurs deja două săptămâni, este AUR. În municipiul Sibiu, candidații Alianței pentru Unirea Românilor nu sunt prezenți în presă, iar pe pagina de socializare transmit mesaje neutre, din două în două zile. Poate fi doar o lipsă de organizare, un dezinteres al candidaților sau pot exista alte interese. Chiar surse din AUR acuză conducerea de sabotaj și presupun că există un blat pe plan local, cu unul dintre partidele de guvernământ. Prezumtivul pact de non-combat pare bizar dacă luăm în calcul sondajele preelectorale, în care AUR se bucura de un procent important atât în județ, cât și în municipiul Sibiu.

Mai sunt, însă, 15 zile de campanie electorală.

Etichete:

Recomandam sa citesti si