fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Campania „Îmbracă un copil de Paști” a ajuns în Africa

Campania „Îmbracă un copil de Paști” a ajuns în Africa

Este al zecelea an în care Asociația „Sfânta Maria” din Cristian, judeţul Brașov, susține tradiția oferirii de hăinuțe noi copiilor cu posibilități materiale reduse în perioada pascală.

Anul acesta bucuria Învierii a ajuns la peste 150 de copii africani din comunitatea Gishari, Rwanda, acolo unde își desfășoară activitatea Misiunea Ortodoxă „Sfânta Ecaterina”, aflată sub ascultarea Mitropoliei  Ortodoxe de Burundi și Rwanda. Aici activează de aproape doi ani de zile rasofora Mihaela Motoc, licențiată a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu. Rasofora Mihaela s-a dedicat în ultimii ani întru totul îngrijirii copilașilor din medii defavorizate.

Viața copiilor din comunitățile rurale africane este împovărată de griji, cu acces greu la educație și foarte multă muncă fizică. Jucăriile, dulciurile, medicamentele de bază sunt inexistente. În ciuda acestor dificultăți ei își trăiesc copilăria cu mult optimism și bucurie.

Campania de strângere de fonduri lansată de Asociația „Sfânta Maria” din Cristian la începutul Postului Mare a  angajat, pe lângă Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cristian,  mai multe comunități ortodoxe din țară și din diaspora într-un lanț al bucuriei și generozității care s-a concretizat în hăinuțe noi, obiecte de igienă și alimente pentru masa de Paști pentru zeci de familii africane din Rwanda și din Burundi.

În același timp și la noi în țară câteva zeci de copii din zona Brașovului, Sibiului și Râmnicului-Vâlcea, au beneficiat de cea de-X-a ediție a Campaniei „Îmbracă un copil de Paști”.

 

Etichete: