fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Cameră senzorială pentru copiii cu autism din comunitate în cadrul Complexului de Servicii Prichindelul

La nivelul judeţului Sibiu sunt 193 de copii cu tulburări din spectrul autist, încadraţi în grad de handicap. Serviciile de recuperare sunt insuficiente ori inaccesibile, motiv pentru care sunt întocmite liste de aşteptare pentru terapii specifice, astfel se reduce şansa de intervenţie timpurie. Autismul la copii este prezentat în general prin probleme cu stimulii senzoriali. Pentru a preveni situațiile în care copilul poate să devină complet asocial, părinții trebuie sa investească timp, efort și resurse financiare într-un anume tip de terapie.

În urmă cu un an s-a ivit șansa pentru împlinirea unei vis mai vechi, acela de a înființa o cameră senzorială în cadrul Centrului de Recuperare pentru Copilul cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul Complexului de Servicii Prichindelul Sibiu. Centrul de recuperare pentru copilul cu tulburări din spectrul autist, din cadrul C.S Prichindelul Sibiu, oferă gratuit servicii de recuperare pentru copiii din comunitate. În urma terapiei, copiii din comunitate vor dobândi noi abilități de comunicare, relaționare, joc, interacțiune socială, abilități de motricitate grosieră și fină, abilități de autoreglare emoțională, abilități funcționale de viață independentă.Terapia senzorială are un efect calmant, in general pentru ca cel mic se simte mai confortabil cu toți stimulii care erau necunoscuți în prealabil. Periodic se organizează întâlniri cu părinţii care sunt implicaţi continuu în procesul terapeutic-recuperator.

Proiectul a urmărit atragerea de fonduri pentru dotarea camerei senzoriale cu echipamente specifice terapiei. Au fost achiziționate: proiectoare, podea luminoasă interactivă, tub mare cu bule interactiv, Kit videoproiector, saltea cu vibrații pentru integrare senzorială, panou fotoluminiscent, oglinzi acrilice convexe, saltele joacă – piele, set tactil, panou muzical de perete – pian. Se cuvin laude și mulțumiri organizatorilor Maratonului Internațional Sibiu 2021 (www.maratonsibiu.ro), pentru cadrul și oportunitatea de fundraising, alergătorilor care au ales cauza noastră, donatorilor care au ales să sprijine alergătorii cu suma de 7954 lei, voluntarilor DGASPC Sibiu și ai Asociației ”Inimi care Ajută-ICA” care au muncit asiduu.

“Alese mulțumiri se îndreaptă către GLS România care și-a oferit sprijinul generos, donând suma de 17738 lei; Crucea Roșie filiala Sibiu, presa locală care a dat mai departe apelul nostru.”, transmit reprezentanții DGASPC Sibiu.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si