fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Calvarul restricțiilor de pe Valea Oltului revine

Noi restricții de circulație au fost introduse, astăzi, pe DN7, pe tronsonul Lazaret – Boița. Până în 14 noiembrie, se vor derula lucrări de consolidare a versanților și reparații la partea carosabilă, pe porțiunea km 246+500 – km 251+025.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov anunță următoarele lucrări:

Stabilizare versanți pe sectorul cuprins între km. 246+722 și km. 247+015. Traficul se va închide pe sectoare de drum de maximum 250 de metri, în reprize de 20 de minute, la intervale de 30 de minute, în funcție de intensitatea traficului la momentul executării lucrărilor de rănguire;

Amenajare trotuare și accese la proprietăți în localitatea Boița, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a drumului. Traficul se va desfășura în ambele sensuri de circulație, pe un sector de drum îngustat având lățimea minimă de 5,5 metri;

Refacere cale la podul situat la km. 250+954. Pe perioada lucrărilor se va circula alternativ pe câte un sens de circulație.

Proiectul este complex, cuprinde reparaţiile podului peste pârâul Valea Mare de lângă Boiţa, consolidarea albiei Oltului pentru stoparea fenomenului de eroziune a malului drept, amenajarea a 15 din cele 20 de curbe pentru viteză de 60 km/h şi consolidarea versanţilor ce prezintă blocuri de piatră instabile”, precizează CNAIR. Ultima reabilitare a sectorului de drum respectiv (km 246 – 251) s-a executat în 1997. Până la sfârșitul lunii iunie 2023, la Boița s-a circulat cu semafor, cozile de mașini întinzându-se pe mulți kilometri.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment