fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Cadastrare gratuită pentru proprietarii de terenuri și clădiri

Echipă mobilă de vaccinare, prezentă în acest weekend în comuna Târnava

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 46 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 48 eligibile.

Cele 46 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 7.360.000,00 de lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia contracte de finanțare cu OCPI Sibiu, începând din data de 20.03.2024.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare cu OCPI Sibiu trebuie să găsească prestatori în termen de 60 zile de la data semnării contractului de finanțare.

În cadrul celei de-a zecea etape de finanțare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Sibiu.

În prezent, din totalul de 64 de UAT-uri din județul Sibiu, au fost cadastrate în proporție de sută la sută două comune (Gura Râului și Cristian), iar în alte 61 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web  a ANCPI, www.ancpi.ro. Persoană de contact: Bogdan-Luca ISDRAILĂ, telefon 0749 014 735, e-mail: bogdan.isdraila@ancpi.ro.

Etichete:

Recomandam sa citesti si