fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Bugetul judeţului Sibiu pentru anul 2015 a fost votat în ședință extraordinară

Consilierii judeţeni au votat astăzi în şedinţă extraordinară bugetul judeţului Sibiu pe anul 2015 în valoare de 274 milioane de lei.

Banii vor merge spre dezvoltare în proporţie de 22,75 la sută, iar 77,25 la sută din fonduri sunt alocate cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare pentru instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu. Toți cei 26 consilieri judeţeni prezenţi la şedinţa extraordinară au votat pentru aprobarea bugetului județean pentru anul 2015. Bugetul din acest an asigură toate cheltuielile de funcţionare ale celor 24 de instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu şi a celor 19 instituţii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Obiectivele majore de investiţii în acest an sunt în domeniul sănătăţii, al infrastructurii de drumuri judeţene şi drumuri comunale şi managementul deşeurilor.
Tot în cadrul şedinţei de astăzi consilierii judeţeni au aprobat cu 26 de voturi modificarea tarifelor pentru serviciile oferite de Complexul Naţional Muzeal Astra pentru anul 2015. Astfel un bilet de intrare pentru adulţi va costa 17 lei de persoană (în 2014 tariful a fost de 15 lei de persoană), pentru pensionari va costa 10 lei de persoană (în 2014 tariful a fost de 7,5 lei de persoană), iar abonamentul anual familial unic, valabil pentru toate unităţile muzeale ale complexului (părinţi + copii) va costa 80 de lei pe an (în 2014 tariful a fost de 50 de lei pe an).
Consilierii judeţeni au mai aprobat numirea Florin Ioan Munteanu pentru exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de conducere de director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţa Persoanei Sibiu.

Etichete: