fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica de pe Dealului din Sibiu

Brâul Maicii Domnului a ajuns în această dimineață de la Mănăstirea Kato Xenia la Biserica de pe Dealului – cu hramul “Sfantul Ioan Iacob Romanul”, din Sibiu. Credincioșii se pot ruga timp de trei zile la sfântul veșmânt cunoscut pentru puterile sale vindecătoare.

Sfântul veşmânt, despre care se spune că a fost ţesut de însăşi Fecioara Maria şi considerat a avea puteri vindecătoare, se va afla spre închinarea credincioşilor, timp de trei zile, în perioada 09 – 11 iunie, la Biserica de pe Dealului – cu hramul “Sfantul Ioan Iacob Romanul”

„Maica Domnului și-a trimis brâul în locul cu adevărat liber… Aici pe Dealului măștile sufletești au căzut și înainte și după pandemie.  Aici Maica Domnului vă fi mereu acasă. În Sibiul care se reîntoarce încet, dar sigur, la credință.”, transmite părintele Cătălin Dumitreanu.

Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă, și după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.

În anul 1522, doua părţi ale cinstitului Brâu au fost dăruite mănăstirii de maici Kato Xenia (situată la 50 km de Volos, Grecia) în timpul unei mari epidemii de ciumă. Imediat după aducerea cinstitului Brâu, oamenii s-au însănătoşit.

Etichete:

Recomandam sa citesti si