fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Bogdan Trif (PSD): Creșterea salariilor și a numărului de angajați asigură creșterea pensiilor (C.P.)

Măsurile luate, în 2023, de guvernul condus de președintele PSD Marcel Ciolacu aduc mai mulți bani la bugetul de pensii. În ianuarie 2024, veniturile din contribuții au fost cu peste 25,7% mai mari decât în aceeași lună a anului trecut.

Abordarea PSD de a asigura majorarea pensiilor prin creșterea salariilor și reducerea șomajului se dovedește a fi fost corectă. O demonstrează datele statistice ale anului 2023:

– numărul mediu de contracte de muncă a fost cu aproape 1 milion mai mare față de anul 2022, ceea ce înseamnă mai multe contribuții sociale plătite pentru pensionari și pentru sistemul de asigurări de sănătate.

numărul mediu de angajați a fost cu peste 600.000 de persoane în plus față de anul precedent, ajungând la nivelul record de 5,75 de milioane de salariați (de la 5,12 milioane, în 2022). Fiecare angajat în plus înseamnă resurse suplimentare pentru susținerea sistemului de pensii.

Institutul Național de Statistică (INS) a confirmat atingerea, cu un an mai devreme, a obiectivului guvernării PSD de a aduce salariul mediu net la 1.000 de euro. În decembrie 2023, salariul mediu net a ajuns la 5.079 de lei, în creștere cu 15,5% față de decembrie 2022.

Cum s-au obținut aceste rezultate-record?

Investiții publice. Creșterea semnificativă a investițiilor publice a angrenat întreaga economie. A crescut necesarul de angajați care să pună în operă proiectele de investiții și a generat dezvoltarea pe orizontală a furnizorilor care au livrat materialele, produsele sau serviciile necesare investițiilor.

Schemele ajutor de stat au stimulat investițiile din zona privată. Condițiile de bază pentru accesarea acestor ajutoare de stat de către investitorii privați au fost de a crea noi locuri de muncă și de a plăti salarii decente noilor angajați.

– Măsuri pentru prevenirea pierderii locurilor de muncă. Plafonarea prețurilor la energie inclusiv pentru agenții economici a salvat aceste afaceri și locurile de muncă asociate lor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si