fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Bogdan Trif: Guvernul Marcel Ciolacu a reușit să ducă România în Schengen (C. P.)

Știu că unor adversari politici nu le place lucrul acesta, dar, în fața faptelor care nu pot fi contestate, trebuie să recunoască și ei că toate succesele pe plan extern ale României au fost realizate exclusiv în timpul guvernărilor PSD.

În 2002, Guvernul PSD a reușit eliminarea vizelor de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene pentru cetățenii români. Cei mai tineri nu știu, dar românii care s-au confruntat cu aceste opreliști nu au uitat umilințele la care erau supuși în zilele și nopțile petrecute la cozile de la consulate și ambasade, pentru obținerea vizelor de călătorie.

În 2004, România a devenit membră NATO. Chiar și cei sceptici cu privire la avantajele intrării în NATO, acum, când granițele țărilor care nu fac parte din NATO sunt amenințate de Rusia, recunosc că securitatea României este asigurată.

Tot în 2004, guvernul PSD a reușit să încheie cu succes negocierile pentru aderarea României la Uniunea Europeană.

În 2019, Guvernul României a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene. Toți reprezentanții dreptei din România au criticat atunci guvernul PSD și au susținut că ar trebui să predăm președinția rotativă următorului stat pentru că guvernul PSD se va face de râs, nefiind în stare să își îndeplinească atribuțiile. Guvernul României a avut o prestație excelentă, reușind să încheie peste 90 de dosare, parte dintre ele foarte complicate, astfel că toți membrii UE ne-au lăudat la unison pentru această performanță.

Acum, tot cu un guvern condus de un premier PSD, România a reușit să devină parte a Spațiului Schengen, deocamdată cu frontierele aeriene și maritime, urmând să aderăm și cu frontiera terestră. Aderarea etapizată nu este o premieră în cazul României, multe țări importante intrând în zona de liberă de circulație sub această formă și devenind ulterior membre Schengen cu toate frontierele. PSD a negociat cu toate guvernele din statele UE, iar premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu toți reprezentanții lor, pentru discuții. Doar guvernul de dreapta din Austria s-a opus vehement, în primă instanță. Ulterior, în urma demersurilor diplomatice realizate de premierul Marcel Ciolacu și de reprezentanți guvernamentali, am obținut acest succes.

PSD a avut întotdeauna oameni bine pregătiți, iar rezultatele realizate în timpul guvernărilor PSD nu pot fi contestate pentru că sunt evidente pentru oricine.

Etichete:

Recomandam sa citesti si