fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Bogdan Trif despre salvarea Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian

„Guvernul PSD a adoptat o hotărâre de guvern, la inițiativa Ministerului Agriculturii, prin care singurul Institut de Montanologie din România va fi reorganizat și astfel la Cristian vor fi demarate proiecte importante de cercetare în zootehnie, silvicultură, pratologie și industrie alimentară.

PSD a salvat, astfel, una dintre cele mai importante instituții ale statului român specializate în cercetare agricolă și zootehnică, cu un impact foarte important pentru femierii din zona de munte.

În plus, sibienii trebuie să știe că PSD a salvat totodată și terenul care aparține Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie și pe care, în 2007, PDL (actualul PNL) își dorea să-l „confiște” pe motiv că trebuia retrocedat foștilor proprietari sau valorificat pe piața imobiliară (apx. 1000 ha).

Astăzi, PSD a considerat însă că cercetarea este esențială pentru dezvoltarea durabilă în orice domeniu și a decis să păstreze patrimoniul Institutului de la Cristian, un patrimoniu care reprezintă o avere impresionantă pentru România, implicit pentru Sibiu.

Țin să-i mulțumesc domnului ministru Petre Daea cu care am avut mai multe întâlniri și căruia i-am prezentat problema Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie de la Cristian și care a înțeles imediat că reorganizarea acestui institut este esențială pentru Sibiu și pentru domeniul cercetării la nivelul întregii țării.

România merită mai mult, iar programul de guvernare al PSD va fi implementat pas cu pas pentru binele românilor”, a declarat Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si