fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Bogdan Trif: Cum își bate joc coaliția PNL-USR-UDMR de Statul de Drept (C.P.)

Bogdan Trif: Cum își bate joc coaliția PNL-USR-UDMR de Statul de Drept (C.P.)

Săptămâna trecută, la Camera Deputaților, actuala majoritate parlamentară PNL-USR-UDMR a votat desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), deși toate asociațiile de magistrați din România s-au opus public acestei decizii.

De departe, cel mai grav lucru este faptul că această coaliție nu a ținut cont de avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cu privire la desființarea SIIJ.

Înainte de a ajunge la votul în plen, la discuțiile din Comisia juridică, reprezentanții judecătorilor au părăsit ședința, dezgustați de modul arogant, dictatorial și abuziv în care au fost tratați de reprezentanții PNL și USR.

Sigur că au existat nemulțumiri în privința activității SIIJ, dar secția trebuia eficientizată, nu desființată, aceasta fiind singura redută de apărare împotriva abuzurilor unor procurori care „paradeau” (ca celebrul procuror „Portocală”), după bunul plac sau la ordin politic, oamenii care deranjau la un moment dat.

Cu alte cuvinte, în așa-zisa „Românie normală” a PNL-USR, politicul decide în Justiție, peste hotărârea magistraților.

Mai mult decât atât, coaliția de guvernare a venit în Camera Deputaților, la începutul lunii, pentru aprobarea unei Ordonanțe de Urgență pe Justiție, deși poporul român, la referendumul propus, nu cu mult timp în urmă, de președintele Iohannis, a votat în proporție de aproape 90% ca guvernul României să nu mai emită ordonanțe de urgență pe Justiție, iar reglementarea regulilor din Justiție să se facă doar în Parlament, prin legi. Fac precizarea că Guvernul PSD, imediat după referendum, nu a mai adoptat nicio Ordonanță de Urgență pe Justiție, ținând cont de voința poporului.

Votul meu din Camera Deputaților a fost în concordanță cu avizul CSM. Împreună cu colegii mei, am votat împotriva desființării acestei secții, ținând cont de opinia magistraților din România.

Rezumând, coaliția PNL-USR-UDMR nu dă doi bani pe breasla magistraților din România și nici pe votul românilor, exprimat foarte clar la referendum.

În fața acestor abuzuri, așteptăm ca și societatea civilă din Sibiu, care era extrem de sensibilă la derapaje de acest gen, să ia atitudine.

Etichete:

Recomandam sa citesti si