fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Bogdan Trif: Cîțu a îndatorat România cu peste 50% din PIB (C.P.)

Bogdan Trif: Cîțu a îndatorat România cu peste 50% din PIB (C.P.)

Din 2020 până acum, guvernul toxic a împrumutat peste 50 de miliarde de euro. Sub guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR, datoria guvernamentală a depășit 50% din PIB, fără ca banii împrumutați frenetic de Cîțu să se vadă în nivelul de trai al oamenilor sau în investiții!

PSD cere prim-ministrului Cîțu să respecte legea și să prezinte urgent un raport în care să arate pe ce a cheltuit banii împrumutați și care este programul pentru reducerea datoriei publice! Îi atragem atenția că nerespectarea acestei prevederi legale reprezintă o infracțiune de abuz în serviciu, care se pedepsește conform legii penale.

Bogdan Trif: Cîțu a îndatorat România cu peste 50% din PIB (C.P.)Împrumuturile din luna iunie, împreună cu cele 2,2 miliarde lei împrumutate săptămâna trecută de Ministerul Finanțelor Publice, au ridicat datoria publică peste nivelul de 49,9% din PIB raportat de Guvern la finalul lunii aprilie. În aceste condiții, devine aplicabilă prevederea legală de la art. 13, alin. 2, lit. a) din Legea 69/2010 privind responsabilitatea fiscal-bugetară, care obligă Guvernul să prezinte „în cel mai scurt timp” un plan de reducere a datoriei. Obligația de „justificare a creșterii datoriei” ar fi trebuit îndeplinită de Ministerul Finanțelor încă din momentul în care aceasta a depășit 45% din PIB.

Până în prezent, românii nu au obținut niciun beneficiu concret din cele 242 de miliarde de lei, adică aproximativ 50 de miliarde euro, împrumutate de Cîțu în funcția de membru al Guvernului. Deși a pretins tot timpul că împrumuturile vor fi folosite pentru investiții, Cîțu tocmai a suspendat toate investițiile prin PNDL pe motiv că s-au epuizat fondurile. Nu există niciun spital, nicio autostradă, niciun sistem de irigații și, în general, niciun un proiect major de infrastructură care să se fi realizat din această sumă uriașă împrumutată de Cîțu! În plus, în tot acest timp, nivelul de trai al românilor s-a deteriorat pe fondul înghețării alocațiilor, pensiilor și salariilor, în timp ce prețurile la alimente, medicamente și utilități au explodat.

Cu fiecare zi care trece fără ca românilor să le fie prezentat pe ce s-au dus banii și care este planul Guvernului pentru reducerea datoriei istorice, e tot mai clar abuzul în serviciu de care se face vinovat Florin Cîțu!

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si