fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Medias

Body painting pe cicatrici oncologice

Medieșenii au ocazia de a viziona o expoziție de fotografie cu totul inedită, intitulată „(On)Cool Art – Body painting pe cicatrici oncologice”. Fotografiile redau picturile aplicate pe cicatricile rămase în urma intervențiilor chirurgicale pe care le-au suferit pacienții oncologici.

Asociația „Oameni Buni” din Cluj Napoca, organizatorul acestei expoziții, a recurs la acest demers artistic pentru a-i încuraja pe cei trecuți prin astfel de suferințe să accepte faptul că cicatricile nu reprezintă un stigmat, ci din contră: ele pot aminti puterea și voința celor care au reușit să învingă în lupta cu această boală nemiloasă. De asemenea, se dorește crearea unei comunități, care să-și împărtășească experiențele din timpul tratamentului oncologic, oameni care, împreună, pot învăța că o atitudine optimistă și pozitivă are multe beneficii pentru sănătate.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 21 aprilie, la ora 15:30, la sediul Muzeului Municipal de pe strada Mihai Viteazul, nr. 46. Expoziția va rămâne deschisă publicului până în 5 mai.

Etichete: