fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

BJ ASTRA a primit vizita delegației de la Biblioteca Publică din Lublin

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu s-a bucurat în această săptămână de vizita delegației de bibliotecari de la Biblioteca Publică „Hieronim Łopaciński” din Lublin, Polonia. Oaspeții au avut prilejul de a explora compartimentele Bibliotecii ASTRA Sibiu, de a observa modul de lucru și de a înțelege cum se străduiesc să facem din biblioteca publică sibiană un adevărat centru de cunoaștere și interacțiune în comunitate, un spațiu primitor pentru toți membrii acesteia.

Vizitatorilor li s-au îndrumat pașii în interiorul compartimentelor, le-au fost prezentate întreaga gamă de resurse și servicii disponibile în biblioteca, au navigat printre rafturi, le-au fost împărtășite nenumărate informații referitoare la colecțiile și proiectele Bibliotecii ASTRA, evidențiindu-le pe cele esențiale, bune practici care s-au dovedit de un real interes pentru vizitatorii polonezi. Având în vedere că pilonul principal al vizitei a constat în cunoașterea muncii celuilalt, aceștia au avut o interacțiune dinamică, prin schimbul de idei și experiențe, descoperind numeroase aspecte comune și promovând noi conexiuni în cadrul comunității profesionale.

Au fost impresionați de informațiile primite în toate compartimentele bibliotecii, de vizita în Palatul Astra și la Filiala Bâlea, dar și de turul ghidat prin centrul istoric al orașului. În egală măsură, prin amabilitatea și susținerea partenerilor culturali ai Bibliotecii ASTRA, bibliotecarii polonezi au beneficiat de vizite și în cadrul altor instituții culturale sibiene: Muzeul Astra, Muzeul Național Brukenthal și Biblioteca Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

”A fost un privilegiu să primim vizita colegilor bibliotecari din Lublin, Polonia, să împărtășim pasiunea pentru biblioteci și științele informării și documentării și să reafirmăm convingerea că biblioteca într-o comunitate reprezintă cetatea cunoașterii, a culturii și a devenirii. Mulțumim partenerilor culturali din Sibiu care au sprijinit încă o dată demersurile Bibliotecii ASTRA. Mulțumim, de asemenea, bibliotecarilor astriști care s-au implicat activ în susținerea interacțiunii în cadrul vizitei profesionale a colegilor de la Biblioteca Publică „Hieronim Łopaciński” din Lublin, Polonia”, au apreciat reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu

Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.