fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Timp Liber

BIS Teatru: Nu avem finanțatori, nu avem sponsori, te avem doar pe tine, spectatorule

Odată cu declararea pandemiei Covid-19, lumea teatrului a intrat și ea în izolare. Teatrele au fost închise, iar artiștii au recurs la creativitatea lor pentru a oferi în continuare această formă de artă publicului. Actorii BIS Teatru nu au stat deageaba în aceste zile tulburi și au dat „naștere” unor noi proiecte, pe care în perioada iulie- august le aduc (în aer liber) în fața spectatorilor. Lunile de izolare le-au stârnit angoase din cele mai felurite, rezistând prin campania IZOLART @BIS Teatru, acțiune care a durat 80 de zile. Prin curaj, entuziasm și un dor nebun de spectatori, actorii BIS Teatru au deschis Grădina BIS în 26 iunie 2020, cu proaspătul spectacol “Povestea Poveștilor”, după Ion Creangă, cu un public de 20 de persoane. Până la finele acestei luni în cartierele Țiglari, Trei Stejari, Gușterița, dar și în Sibiel se desfășoară cea de-a șasea ediție a proiectului Teatrul din Cartier, organizat sub motto-ul „Distanțare fizică – Solidaritate & Comuniune Socialăˮ. În august vă așteaptă cu noi surprize, fiind programate 14 reprezentații, care se vor juca, evident, în aer liber, în Grădina BIS.

„Ne-am temut, la un moment dat, că nu vom putea primi public în Grădina noastră magică în acest an. Apoi ne-am bucurat cu un fior rece când a devenit oficial faptul că sunt permise evenimente în aer liber, cu restricțiie aferente. Am fost și vom fi în continuare precauți și deosebit de atenți în privința măsurilor sanitare. Ne încurajează faptul că printre spectatori au fost oameni din domeniul medical care ne-au transmis că felul în care organizăm noi evenimentele în perioada aceasta poate concura pentru un manual de bune practici; ne bucură, de asemena, faptul că avem voluntari ai căror părinți fac parte din sistemul sanitar, iar pentru noi acest gest de încredere e un semn bun. Și le mulțumim pentru felul în care au înțeles că în această perioadă, mai mult ca oricând, contează prezența lor, contează fiecare bilet achiziționat, orice formă de sprijin. Iar dacă tu, cel care citești aceste rânduri, ai fost până în această clipă doar prietenul nostru virtual, te anunțăm că acum e cel mai potrivit moment să ne vizitezi Grădina, în carne și oase, și să ne cunoști. Nu avem finanțatori, nu avem sponsori, te avem doar pe tine, spectatorule. Și mai avem ceva: o poftă nebună de a juca spectacolele astea scornite de noi, de a te face să zâmbești, să cugeți, să-ți pui întrebări & să ne pui întrebări.

Cum este văzută și simțită această pandemie de actorii sibieni, vă lăsăm să trageți concluzia din mesajul adresat de aceștia pe pagina de Facebook BIS Teatru:

„Dragă spectatorule, din Sibiu și de peste tot.

Stranii vremuri trăim, nu-i așa? Care mai este oare rostul actului teatral în contextul actual? Cum supraviețuim, noi, artiștii independenți? Câtă nevoie (mai) are publicul de noi? Ce mesaje e util și necesar să transmitem azi către lume, către specia umană, către tine spectatorule? Cum și după ce măsură să adaptăm spectacolele noastre? Cât, de ce și pentru cine să migrăm în spațiul deja supra-aglomerat și supra-licitat al on-line-ului? Ce de întrebări! Putem continua la nesfârșit cu întrebările astea, dar le lăsăm suspendate. Asta pentru că e mai util să acționăm! Și vom găsi, eventual, răspunsurile, acționând. Le vom găsi împreună cu tine, spectatorule. Ne angajăm așadar într-o acțiune de tip kamikaze din punct de vedere pragmatic. Vom juca în luna august spectacolele noastre fără nici o altă formă de sprijin și de suport decât biletele puse în vânzare. Vom juca aici, la Grădina BIS, în aer liber. Vom respecta toate normele sanitare și îți vom oferi tot confortul posibil, spectatorule. Pentru asta muncim de mai bine de șase săptămâni. Vom oferi nu mai puțin de 14 reprezentații, cu spectacole care ne reprezintă, patru dintre ele fiind plăsmuite în perioada de izolare și post-izolare. Pentru noi este un pariu riscant, aflat pe muchia suicidului financiar, nu? E un demers din seria totul sau nimic. În același timp, e momentul să aflăm dacă tu, spectatorule, ai nevoie de noi. Pentru că noi, desigur, nu existăm decât prin prisma prezenței și a existenței tale. De data asta, poți fi mai sigur ca niciodată, că plătind un bilet, oferi sprijin artiștilor. Iar ei, la rândul lor, nu te vor dezamăgi. Vom începe în 6 august, cu un spectacol care se va juca pentru prima dată în Grădina noastră. Biletele sunt deja puse în vânzare. Accepți pariul nostru, spectatorule? Ești dispus să intri în jocul nostru fragil? Orice comentariu, sugestie sau recomandare e binevenită. Aici, sau prin mesaj privat. Gând bun. Echipa BIS Teatru”

BIS Teatru: Nu avem finanțatori, nu avem sponsori, te avem doar pe tine, spectatorule

Program reprezentanților din luna august:  

6 august ora 21:00- A fost o dată în ’46 (cu Alin Turcu și Alis Pelle, regia: Adrian Neacșu), 7 august ora 21:00- A fost o dată în ’46 (cu Alin Turcu și Alis Pelle, regia: Adrian Neacșu), 8 august ora 19:00- Povestea poveștilor (după și despre Ion Creangă, cu Dumitru Stegărescu, Andrada Grosu și Alin Turcu, scenariul și regia: Bogdan Sărătean), 9 august ora 19:00 (Povestea poveștilor, după și despre Ion Creangă, cu Dumitru Stegărescu, Andrada Grosu și Alin Turcu, scenariul și regia: Bogdan Sărătean), 13 august ora 20:00 (Trenul cu 2 locomotive, Performance muzical pe versuri de Iustin Panța cu Charlie Fălămaș), 16 august ora 20:30- Născut în 2000 – PREMIERĂ (cu Aneea Axentea, Andrada Grosu, Alexandra Roatiș și Shama Leah, regia: Bogdan Sărătean) 19 august ora 19:00- Muzicanții din Bremen (spectacol muzical pentru copii și oameni mari cu Charlie Fălămaș, Alis Pelle, Dumitru Stegărescu, Alin Turcu) 20 august ora 20:00- Beat Bukowski (Performance muzical în limba engleză, pe versuri de Charles Bukowski cu Charlie Fălămaș) 21 august ora 19:00 și 21:00 (două reprezentații)- Doi moldoveni în Ardeal (Comedie strașnică, cu Dumitru Stegărescu și Alin Turcu) 22 august ora 20:30- Născut în 2000 (cu Aneea Axentea, Andrada Grosu, Alexandra Roatiș și Shama Leah, regia: Bogdan Sărătean), 23 august ora 20:30-Născut în 2000 (cu Aneea Axentea, Andrada Grosu, Alexandra Roatiș și Shama Leah, regia: Bogdan Sărătean) 27 august ora 20:00- CTRL+ ALT + DEL (Performance muzical pe versurile unor poeți contemporani români cu Charlie Fălămaș) 29 august ora 20:30- Delirium (din însemnările unor nebuni) cu Dan Țilea și Dumitru Stegărescu, scenariul și regia: Bogdan Sărătean, 30 august ora 20:30- Delirium (din însemnările unor nebuni) cu Dan Țilea și Dumitru Stegărescu, scenariul și regia: Bogdan Sărătean.

BIS Teatru: Nu avem finanțatori, nu avem sponsori, te avem doar pe tine, spectatorule

Etichete:

Recomandam sa citesti si