fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Binecuvântare arhierească la Biserica cu hramul „Sfântul Mucenic Pantelimon” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu

Credincioşii de la Biserica „Sfântul Mucenic Pantelimon” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu au primit duminică,  20 martie, binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Cu această ocazie, ierarhul a sfințit pictura lăcașului de cult, zidit în perioada 2005-2010, într-un cartier de la marginea oraşului unde nu exista biserică.

După slujba de sfințire a picturii IPS Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie iar diaconul Alin Ilie Bîrsan a fost hirotonit preot pentru parohia Săliște 2 din județul Sibiu.

La final le-a vorbit celor prezenți despre însemnătatea duhovnicească a Duminicii Sfântului Grigorie Palama, când la Sfânta Liturghie s-a citit Evanghelia vindecării slăbănogului din Capernaum.

Biserica închinată „Sfântului Mucenic Pantelimon” şi „Sfântului Ierarh Andrei Şaguna”  a fost ridicată cu multă trudă din partea comunităţii care în ultimii 6 ani a reușit să o înfrumusețeze și cu pictură.