fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

„Bine aţi venit în Judeţul Sibiu”. Întâlnire la Consiliul Judeţean cu refugiaţii ucraineni

Ucrainenii refugiaţi în judeţul Sibiu au posibilitatea să se întâlnească miercuri, 4 mai, de la ora 10.00, cu mai multe companii private/angajatori, cu ONG-uri și instituții de stat precum Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Biroul de Imigrări, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, Asociația Medicilor de Familie, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială din cadrul Municipiului Sibiu, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă.  Întâlnirea va avea loc la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, iar evenimentul este intitulat „Bine ați venit în Județul Sibiu”, informează instituţia printr-un comunicat de presă.
„Apreciem aportul sibienilor care au luat în casele lor ucraineni, apreciem spiritul civic și de întrajutorare de care a dat și dă dovadă comunitatea sibiană. Demersul nostru vine în sprijinul tuturor acestor inițiative particulare. Întâlnirile repetate ale Consiliului Județean Sibiu atât cu ucrainenii, cât și cu asociațiile neguvernamentale și cu instituțiile publice implicate în gestionarea refugiaților din Ucraina au evidențiat o serie de provocări la care doar împreună cu mediul de afaceri, cu ONG-urile, cu instituțiile publice le putem găsi rezolvare. Cea mai stringentă problemă cu care refugiații se confruntă este aceea de a găsi un loc de muncă și în acest sens vom organiza o minibursă a locurilor de muncă, la sediul CJ. Vreau să le mulțumesc tuturor firmelor care au dat curs invitației noastre și vor participa cu oferta de job-uri dedicate cetățenilor ucraineni. Totodată, cu sprijinul instituțiilor statului prezente la eveniment, ucrainenii vor putea afla detalii privitoare la educația copiilor, la documentele și sursele oficiale din care să se poată informa, la aspecte ce țin de asistența medicală, angajări și alte informații de care au nevoie pentru a se integra cât mai ușor în comunitatea județului Sibiu și de a se simți bine în perioada pe care o vor petrece în județul nostru. Sunt convinsă că lucrurile se vor așeza treptat, dar este nevoie de efort susținut din partea noastră, a autorităților, și a întregii comunități”, a transmis Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Organizatorii pun la dispoziţia refugiaţilor standuri cu materiale informative, traduse în limba ucraineană. Va fi prezent la întâlnire Eugene Vovk, reprezentantul ucrainenilor în județul Sibium iar programul conţine şi momente de discuţii, socializare, întrebări şi răspunsuri între ucraineni și instituțiile publice, ONG-uri, companii/angajatori.

Etichete:

Recomandam sa citesti si