fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Biletul unui deținut politic din Cisnădie, găsit după 70 de ani

Un bilet scris de un deținut politic sas din Cisnădie a fost găsit în zidurile Cazinoului din Constanța. Anunţul a fost făcut, astăzi, de primarul Constanţei, Vergil Chiţac, pe pagina sa de Facebook.

Un nou mesaj cu mare încărcătură istorică şi emoţională a fost descoperit zilele acestea în zidurile Cazinoului. Este vorba despre biletul redactat în limba germană al unui deţinut politic din Sibiu. Cazinoul Constanţa a fost renovat la începutul anilor 1950 cu ajutorul deţinuţilor politici. De aici şi aceste mărturii cutremurătoare ascunse în zidurile clădirii”, a afirmat primarul Constanţei.

El a prezentat şi traducerea biletului găsit în zidurile Cazinoului: “Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze. Sunt aici ca deţinut politic din 1951, 16 Vll (iulie), până (acum) 1952, V (mai), fiind zidar şi dulgher la muncă. Am fost condamnat la 9 ani şi de la 10 a l-a (ianuarie) 1949 viaţa mea este în mâinile Domnului, căci liber nu voi fi prea curând. Dar Dumnezeu este milostiv. Cu salutări, Marton Iulius, domiciliat la Heltau-Cisnădie, lângă Hermannstadt-Sibiu”.

Etichete: