fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Bilanț Turul Ciclist al Sibiului 2020

Ediția a zecea a Turului Ciclist al Sibiului s-a încheiat la finalul săptămânii trecute, bilanțul acestei ediții aniversare a Turului fiind unul pozitiv la toate capitolele. Conform opiniei specialiștilor, organizatorii s-au întrecut pe sine, realizând în condiții foarte dificile cea mai bună ediție din istoria Turului și cea mai bună competiție ciclistă de șosea derulată vreodată în România.

Turul Ciclist al Sibiului 2020 și-a pregătit cu profesionalism ingredientele succesului. Organizatorii au ales un traseu spectaculos și atractiv, cu două etape având finalul la sprint și două etape montane, cu tradiționalele finishuri în ascensiune: Bâlea Lac (2034 m altitudine) și Păltiniș – Arena Platoș (1300 m altitudine).

Al doilea factor care a contribuit la succesul enorm al competiției a fost faptul că organizatorii
competiției au reușit, prin modul în care au planificat și manageriat competiția, să câștige încrederea celor mai bune echipe din ciclismul mondial, care au simțit că pot participa la cursa de la Sibiu în siguranță, deși cifrele naționale ale cazurilor de covid-19 numai liniștitoare nu erau. Această calitate a organizării a atras participarea unora dintre cele mai valoroase echipe de nivel
mondial: formațiile de World Tour Bora Hansgrohe și Israel Start-Up Nation s-au adăugat unei garnituri foarte puternice de echipe Pro UCI și Continentale. Lupta acestora pentru titlu a produs o competiție admirată în toată lumea.

Ediția din acest an a competiției a fost dominată de ilustra echipă germană Bora-Hansgrohe: Gregor Mühlberger a plecat acasă cu tricoul galben al Turului, pe care și l-a disputat în etapele cu ascensiune montană cu coechipierul său Patrick Konrad, în vreme ce etapele de plat au fost câștigate autoritar de sprinterul Pascal Ackerman.

În condițiile în care acesta a fost primul tur ciclist de șosea pe etape de categoria valorică 1 Europe Tour care a redeschis calendarul competițional, după o pauză de aproape 4 luni provocată de pandemie, Turul Sibiului a avut o expunere media a fost excelentă. Cursa a fost un succes media, cu un total de 484.277 vizionări pe platforma Livestream Romania și pe Facebook Live Views, raportate la 398.869 vizitatori unici. Turul a fost retransmis pe 52 de platforme
online, pagini web și platforme de socializare, fiind urmărit de useri din 82 de țări (România, Olanda, Germania, SUA, Italia, Marea Britanie, Franța, Belgia, Spania, Canada , Brazilia, Columbia, Japonia, Africa de Sud, India , Australia, etc.)

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si