fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Politica

Bibu: ”Este un moment important! Încep procedurile pentru înființarea Zonei Metropolitane Sibiu”

Adrian Bibu: Vom înființa trasee școlare pentru elevii din Municipiul Sibiu

Proiectul de aprobare a aderarii municipiului Sibiu la Zona Metropolitana Sibiu prin participarea ca membru fondator la infiintarea ADI POL DEZVOLTARE SIBIU (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara) ajunge in curand pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu. Consilierii PNL au depus proiectul de hotarare de adserare si se asteapta ca acesta sa ajunga pe ordinea de zi a sedintei din 29 iunie.

˝S-a lucrat mult la statut, la forma, s-a discutat in permanenta cu primarii si am beneficiat de sprijinul specialistilor Primariei Sibiu si Consiliului Judetean Sibiu. Practic, de indata ce consiliile locale ale tuturor membrilor vor adopta hotararile de participare, ADI-POL , in fapt Zona Metropolitana Sibiu, se va putea constitui legal˝- afirma Adrian Bibu, liderul consilierilor locali liberali.
Din ADI-POL vor face parte Municipiul Sibiu și unitățile administrativ-teritoriale limitrofe: Orașul Cisnădie, Orașul Ocna Sibiului, Comuna Poplaca, Comuna Rășinari, Comuna Roșia, Comuna Șelimbăr, Comuna Șura Mare, Comuna Șura Mică, Orașul Avrig, Orașul Săliște, Orașul Tălmaciu, Comuna Gura Râului, Comuna Loamneș, Comuna Ludoș, Comuna Orlat, Comuna Râu Sadului, Comuna Sadu, Comuna Slimnic și Comuna Vurpăr.

˝Realizarea unor proiecte de mare interes si de amploare pentru intreaga zona capata sanse reale de realizare odata cu infiintarea Zonei Metropolitane. Este un moment important pentru cooperarea intre localitati in scopul dezvoltarii comune si ma bucur ca primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor, presedinta Consiliului Judetean Sibiu, doamna Daniela Cimpean si colegii primari, impreuna, sustin acest demers˝- a mai spus Bibu.

Domeniile in care asocierea Sibiului cu localitatile din imprejurimi se va dovedi esentiala sunt cel urbanistic (elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului Zonal Periurban), digital (elaborarea si implementarea de soluții integrate tip SMART CITY/SMART VILLAGE la nivelul zonei metropolitane), cel al atragerii de investiții directe, transportul, domeniul sănătatii, cele educațional, cultural, sportiv, de tineret si turism, domeniul regenerarii urbane. Pentru toate acestea si pentru multe altele Zona Metropolitana astfel organizata va putea aplica pentru finantarea de proiecte comune.

¨Colegii mei liberali, viceprimarul Alexandru Dumbrava, au dovedit pricepere, diplomatie si rabdare pe tot parcursurl -ce e drept, destul de lung- al pregatirii infiintarii ADI-POL. Le multumesc, la fel cum le multumesc si colegilor de la FDGR, anticipat, pentru sustinerea proiectului, la vot, in plenul Consiliului Local˝- a mai afirmat Adrian Bibu.