fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Medias

Biblioteca Municipală ,,St. L.Roth’’ din Mediaș, sărbătorește 10 ani de existență

În data de 1 martie 2017, Primăria Municipiului Mediaș organizează o serie de evenimente culturale la Biblioteca Municipală ,,St. L.Roth’’ cu scopul de a marca cei 10 ani de existență ai instituției de cultură.

Astfel, în perioada 1-3 martie 2017, Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth’’ își deschide porțiile, pentru medieșeni pentru a sărbători împreună 10 ani de activitate ai bibliotecii. La Bibliotecă pe lângă serviciul tradițional, oferta de cursuri, ateliere, seminarii, simpozioane a crescut de la an la an, astfel că au fost atrași noi utilizatori care să deschidă pentru prima dată un computer, să vorbească cu rudele prin camerele web, să învețe despre istoria locală și dansuri medievale, să participe la cursuri de prim ajutor sau la schimburi de experiență cu utilizatori din alte biblioteci. Biblioteca din Mediaș a devenit un spațiu de întâlnire între generații, o pânză de in pe care acul și ața transcriu literă după literă, gândurile celor care au trecut pragul  acestei instituții culturale, fie că au fost scriitori, artiști plastici, meșteșugari, bibliotecari din țară și din străinătate, voluntari din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, căutători de povești minunate despre oameni care sfințesc locul. Cartea ,,Căutării de povești’’ scrisă de Vlad Petreanu, Radu Paraschivescu, Catalin Stefanescu, Irina Pacurariu stă mărturie în acest sens.

La ceas aniversar, printre altele, te invităm să îți faci un selfie în Bibliotecă, să participi la evenimentele care se vor derula începând cu orele 9 ale dimineții, să bei un ceai și să citești o carte într-un colț special amenajat, ca să afli ce gust are lectura și să împletești brățara prieteniei cu o carte preferată, să asculți povestea familiei din Olanda despre tradițiile și obiceiurile acestei țări, să fii un descoperitor de comori, descoperindu-te pe tine…într-o Bibliotecă.  Să urăm ,,La Mulți Ani !’’  atât Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’, cât și bibliotecarilor care au schimbat rolul acestei instituții în comunitatea locală și să ne unim forțele pentru a dezvolta în continuare noi servicii care să aducă bucurie atât celor mai mici utilizatori, cât și seniorilor, sărbătorind împreună în acest an și cei 750 de ani de existență documentară a Mediașului.

 

Etichete: