fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

BC CSU Sibiu, solidar cu Ucraina

“Galben albastru sunt culori frumoase, galben albastru sunt victorioase!” Acesta e unul din cantecele de suflet, ale fanilor CSU Sibiu, iar zilele acestea își poate găsi corespondent în Ucraina, al cărei steag rezonează cu culorile echipei sibiene de baschet.
„De-a lungul timpului, fanii CSU Sibiu și locuitorii Sibiului în general, au funcționat ca o familie ce a dovedit în nenumărate rânduri că trăiește cu pasiune și, mai ales, cu ideea sănătoasă ca orice comunitate puternică poate să facă lucruri mari pentru sine și pentru cei din jur. În armonie cu această idee și cu speranța ca fiecare din noi poate face lucruri mici care să conteze mult, dorim să ne alăturăm Sibiului în inițiativa de a ajuta locuitorii Ucrainei să facă față perioadei complicate prin care trec și să susținem demersurile de ajutorare ale refugiaților țării vecine. Astfel, prin sprijinul companiei Zacaria, ne vom alătura demersurilor eroilor locali care au reușit zilele trecute să realizeze primele acțiuni de strângeri de donații ce au depășit orice așteptări. În complementarea acestora, vom organiza strângeri de donații pentru ajutorul refugiaților Ucraineni la “Imperial Industrial Park” (situat lângă Metro), aparținând companiei Zacaria. Pe lângă donații, avem nevoie de voluntari în zilele următoare, atât dintre fanii CSU Sibiu cât și oricine dorește să contribuie la această acțiune (este nevoie doar să ne contactați prin grupul de whatsapp https://chat.whatsapp.com/CjMCJLtrkcx8lr55vGXAqP). Voluntarii pot ajuta la sortat și primit donațiile, fiind nevoie de asemenea de câteva persoane care să coordoneze activitatea din locație pentru câte o jumătate de zi.”, transmit fanii BC CSU Sibiu.
În materie de donații, în vămile de pe granița cu Ucraina și în Sibiu în punctele în care au ajuns refugiați, este nevoie în acest moment de:
– produse bebeluși (scutece copii, lapte praf, șervețele umede, uscate, etc.)
– cărucioare pentru copii;
– scutece adulți;
– truse de prim ajutor;
– apă, sucuri (la sticla de 0,5l)
– șervețele, hârtie igienică;
– pahare, căni, produse de unică folosință;
– produse de igienă pentru adulți (ideal de dimensiuni mici sau tip travel);
– pături groase și saci de dormit;
– perne, pilote, lenjerii de pat;
– haine de damă și copii dar doar curate și din cele de care ar fi de folos unui refugiat. Nu pantofi, fuste, haine pentru evenimente.
– mâncare pentru animale de companie;
– radiatoare pentru încălzire, baterii externe, lanterne;
– paleți, cutii de carton, folie stretch, banda adeziva.
Donațiile în bani sunt binevenite, intrucat exista o serie de produse care nu se prea aduc ca si donatii (de exexmplu saltele, paturi, saci de dormit, sau servicii de transport atunci cand nu avem transportatori care sa isi ofere serviciile gratuit). Donatiile se pot face la Asociația SUS INIMA. Sibiu, str.Lunga, nr.28, ap.14. CUI 35617603. Cod iban RO21BTRLRONCRT0329488006 deschis la Banca Transilvania SIBIU, cont doar pentru donatii/sponsorizari pentru persoanele vulnerabile din Ucraina.*
Atentie, pentru donatiile in bani folositi doar contul din postarea originala, de pe CSU Fans Sibiu https://www.facebook.com/CSUFansSibiu . Exista persoane rau intentionate care exploateaza astfel de postari inlocuind conturile de donatii.
Programul de colectare a donatiilor din zilele urmatoare, la “Imperial Industrial Park”, al companiei Zacaria (langa Metro), va fi:
Vineri (4 martie): 15.00 – 20.00
Sambata si Duminica (5-6 martie): 10.00 – 17.00
In saptamanile urmatoare vor ajusta programul in functie de numarul estimat al donatorilor. Va incurajam sa ajutati in orice mod posibil aceasta actiune sau oricare alta actiune curent desfasurata in acest sens in oras sau in tara.
Sustineti culorile galben albastre! Ne puteti contacta prin:
– pagina de facebook CSU Fans Sibiu (comentarii la aceasta postare)
– (doar Whatsapp) la 0766 726 063 (Florin) si 0721 101 388 (Claudiu)
Multumim inca o data companiei Zacaria pentru sprijinul oferit acestei actiuni si ne bucuram de implicarea lor continua in comunitatea ce depaseste astfel granitele Sibiului.
Etichete: