fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

BC CSU Sibiu a revenit în Liga Națională de Baschet Masculin cu o victorie pe terenul celor de la CSM Târgu Jiu

 După o pauză de lună, „galben-albaștrii” au câștigat meciul jucat astăzi, 6 martie, în deplasare în Gorj, cu scorul de 80-74.

Miguel Angel Hoyo i-a trimis din start pe teren pe Javion Blake, Luca Năstruț, Justas Tamulis, Tanner McGrew și James Padgett. Jocul a demarat favorabil pentru „galben-albaștrii”, care s-au desprins rapid la două posesii lungi, 10-6, după reușita lui McGrew. Jocul a continuat în aceeași direcție și Lucas Tohătan cu un coș de la distanță ducea diferența la 8 lungimi, cea mai mare din prima repriză, când mai erau 3 minute și jumătate din meci. Gazdele și-a reglat tirul de la distanță și până la finalul actului inaugural au reușit să egaleze situația pe tabelă, 23-23. În sfertul secund s-au mai marcat mai puține puncte. BC CSU Sibiu a avut inițiativa dar dar gorjenii au reușit să mențină echilibrul, în special datorită lui Octavian Ilie, care aduna 11 puncte până la jumătatea partidei. Justas Tamulis a atins și el borna celor 11 puncte marcate în prima repriză. Astfel după 20 de minute de joc, BC CSU Sibiu conducea cu doar posesie, 39-37.

Repriza secundă a început cu o schemă executată perfect și Rareș Uță a marcat simplu din apropierea inelului. Apărarea a funcționat în următoarele minute și diferența de pe tabelă a crescut în favoarea echipe noastre. Javion Blake a transformat două libere și scorul ajungea la 47-39. Gazdele au redus din deficit, după un four-point-play al lui Ahmed. Finalul de sfert le-a aparținut în totalitate gazdelor, care au trecut pentru prima dată în avantaj în repriza secundă, după un three-point-play al lui Sly. Sfertul trei se încheia cu scorul de 60-56 pentru CSM Târgu Jiu. Mo Pratt a fost primul marcator al actului decisiv. Două coșuri pe contraatac la rând marcate de Tamulis au făcut ca echipa noastră să revină în avantaj, 64-62. Defensiva excelentă a creat în continuare coșuri și ne desprindeam din nou, de data aceasta la 7 puncte. Când mai erau 3 minute de joc gazdele au revenit la doar două posesii în urmă și Miguel Angel Hoyo solicita timp de odihnă. Din nou contraatacul a făcut diferența și Justas Tamulis a completat un coș cu  fault când a rămas mai puțin de un minut și ecartul a crescut din nou la 7 puncte.  Gazdele nu au mai avut timp de replică și partida s-a încheiat cu scorul de 80-74.

Justas Tamulis a fost omul meciului cu 23 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Lucas Tohătan a contribuit cu 14 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Mo Pratt și-a trecut în 10 puncte, 6 recuperări și o recuperare. Padgett a adăugat 9 puncte și 3 recuperări iar Tanner McGrew 7 puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive. Au mai marcat: Blake – 6 puncte, Uță – 4, Schaftenaar – 3, Dragoste – 2 și Năstruț – 2.

Etichete:

Recomandam sa citesti si