fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

BC CSU Sibiu 2 întâlnește în acest weekend singura echipă neînvinsă din Liga I

BC CSU Sibiu 2 are programată duminică, 20 februarie, partida din etapa a 12-a a Ligii I. Adversarul din această rundă este CSU Știința București, singura echipă neînvinsă din al 2-lea eșalonul baschetbalistic al României. Meciul este programat începând cu ora 12:30 în Sala Transilvania.

Echipa a 2-a a clubului nostru a început anul cu două victorii și o înfrângere. „Galben-albaștrii” au învins în deplasare pe CS Universitatea Craiova, iar pe teren propriu a trecut de CSM CSU 2 Oradea. Înfrângere a venit la limită, la București, contra celor de la ABC Laguna, scor 77-75. Echipa noastră din Liga I are bilanț pozitiv în acest sezon cu 6 victorii și 4 înfrângeri.

Lotului lui BC CSU Sibiu 2 s-a alăturat și Daniel Banciu, cel care a mai evoluat la Sibiu, chiar și în Liga Națională de Baschet Masculin. El a mai jucat apoi pe prima scenă a baschetului românesc la CSM Mediaș și SCM Timișoara. În stagiunea 2020/2021, petrecută pe Bega, Dani Banciu a bifat 20 de prezențe în LNBM cu medii statistice de 1.5 puncte și 1.0 recuperări.

BC CSU Sibiu 2 va fi condusă de pe bancă la acest de Alexandru Rubint. Tomas Rinkevicius, antrenorul obișnuit să conducă meciurile echipei secunde a plecat la lotul Lituaniei, acolo unde face parte din staff-ul tehnic, pentru a pregăti meciurile naționalei baltice din calificările pentru FIBA World Cup 2023. Lituania are programată o dublă în această fereastră cu Bosnia și Herțegovina.

CSU Știința București, adversarul de duminică, este singura echipă neînvinsă din Liga I și înregistrează 9 victorii în clasament. Bucureștenii au în lot mai mulți jucători trecuți prin Liga Națională, precum Mihnea Andrei, Anton Diaconescu sau Andrei Petică, care a evoluat și pentru BC CSU Sibiu. De asemenea Știința se bazează și pe doi jucători americani, Armin Cane, trecut pe la Dinamo, și Jordan Taylor.

Așadar această etapă programează o partidă foarte dificilă pentru BC CSU Sibiu 2 în fața celor de la CSU Știința București. În partida tur, echipa din Capitală s-a impus cu un categoric 101-61.

Etichete:

Recomandam sa citesti si