fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

BC CSU 2 Sibiu încheie pe podium ediția 2021/2022 a Ligii I

BC CSU 2 Sibiu a încheiat un sezon fantastic în Liga I de baschet masculin. Echipa antrenată de Tomas Rinkevicius s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în eșalonul secund, după o prestație excelentă și la turneul final de la Târgu Mureș, în notă cu tot sezonul reușit de băieții noștri.

 

Fără drept promovare, echipa satelit a clubului nostru a arătat o mentalitate sănătoasă și a dat totul pe teren, indiferent de situație sau de rezultatul de pe tabelă.

 

Primul meci a fost și cel mai dificil, în fața gazdelor de la CSM Târgu Mureș și principala favorită la promovare. „Galben-albaștrii” au început curajos însă meciul și au reușit să câștige primul sfert la o diferență de 7 puncte. Mureșenii s-au repliat rapid și în actul secund treceau la conducere iar până la pauză puneau 10 diferență pe tabelă. În partea a doua, gazdele nu au vrut să aibă emoții și s-au desprins decisiv, pentru ca la final să se impună cu scorul de 91-59.

 

Victoria avea să vină în cel de al 2-lea meci al turneului final, 82-72 în fața celor de la Știința București. După o primă repriză echilibrată, băieții noștri aveau să facă diferență în sfertul trei, când s-au desprins la 10 lungimi. Avea să fie suficient, pentru că în actul decisiv, băieții lui Tomas Rinkevicius și Alexandru Rubint și-au securizat avantajul.

 

Sebastian Costeiu s-a remarcat cu 23 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Daniel Banciu a terminat în double-double, 19 puncte și 10 recuperări, iar în double-digits au încheiat și frații Georgescu, Victor – 14 puncte și Vlad – 13 puncte.

 

Ultimul meci al turneului s-a desfășurat în fața unei echipe care avea nevoie de victorie pentru a promova. Laguna Sharks și-a îndeplinit obiectivul, după ce a trecut de BC CSU 2 Sibiu cu scorul de 73-63. Nu a fost însă o victorie facilă, băieții noștri luptând până la capăt. Diferența a fost făcută pe revenirea „galben-alabștrilor”, când bucureștenii au reușit două triple la rând și s-au dus la +12 pe tabelă.

 

la turneul final al Ligii I, Tomas Rinkevicius și Alexandru Rubint au folosit următorul lot de jucători:

 

Vlad Goergescu, Rareș Popa, Bogdan Murășan, Bogdan Bădițașcu, Alexandru Rotar, Sebastian Costeiu, Cristian Boboc, Eduard Apostol, Victor Georgescu, Alexandru Vulc, Rareș Ardelean și Daniel Banciu.

 

Așadar, BC CSU 2 Sibiu a înregistrat următoarele la turneul final de la Târgu Mureș:

 

CSM Târgu Mureș vs BC CSU 2 Sibiu 91-59
BC CSU 2 Sibiu vs CSU Știința București 82-72
Laguna București vs BC CSU 2 Sibiu 73-63

Etichete: