fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Bătălia Cărților la Mediaș

Biblioteca Municipală „St. L. Roth” Mediaș lansează cea de a cincea ediție a Concursului naţional de lectură „Bătălia Cărţilor”. Competiția se desfășoară pe două secțiuni: 11-13 ani și 14-18 ani. Participanții înscrişi vor avea de citit zece cărți, cărora le vor da calificative de la 1 la 5 în carnetul de lectură primit, şi vor întocmi fişe de lectură pentru fiecare.

Bătălia Cărților la MediașConcursul se desfășoară pe două secțiuni: 11-13 ani și 14-18 ani. Participanții înscrişi vor avea de citit zece cărți, cărora le vor da calificative de la 1 la 5 în carnetul de lectură primit, şi vor întocmi fişe de lectură pentru fiecare. Perioada de desfășurare este martie – octombrie 2019.

Scopul competiției este de promovare a literaturii contemporane pentru copii şi adolescenţi și a preferinţei pentru lectură în afara bibliografiei şcolare, unul dintre obiectivele urmărite fiind însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris (întocmirea unei fişe de lectură) şi oral, în cadrul unei dezbateri.

Lista cărţilor incluse în concurs este unică la nivel naţional, înscrierea la concurs este gratuită, dar este condiționată de deținerea permisului de intrare la bibliotecă, iar pentru participarea la finală de lecturarea celor zece cărți până la sfârşitul lunii septembrie. Fiecare participant va primi la înscriere lista cărților incluse în concurs, un carnet de lectură și un model de fisă de lectură.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si