fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Baschet: România – Olanda 90-84, în Preliminariile EURO 2013

 Echipa naţională de baschet a României a disputat miercuri primul meci din cadrul Grupei D a preliminariilor pentru Campionatul European din 2013 împotriva Olandei.

Înainte de disputarea acestei partide echipa naţională de baschet a susţinut o conferinţă de presă în care noul selecţioner şi căpitanul echipei au ţinut să facă câteva declaraţii destul de optimiste.Mladen Ostojic, selecţionerul României părea destul de optimist înaintea acestui  meci . ”Este dificil. Primul meci este cu Olanda, care e experimentată. Este o grupă dificilă dar şansa există, să jucăm meciurile, vom încerca să arătăm că putem bate toate aceste echipe. Am avut nişte accidentări minore în timpul pregătirilor dar acum totul este ok, toţi jucătorii sunt pregătiţi de joc. Obiectivul nostru este simplu. Acest sistem nou, în care multe echipe se luptă pentru campionat, dă şansa tuturor echipelor, şi celor mici, să se implice şi să devină campion european. Vom încerca totul, scopul este să câştigăm tot, vom vedea, pentru că şi restul echipelor sunt destul de experimentate. Este o echipă nouă şi vom încerca să facem o atmosferă frumoasă, să jucăm un baschet frumos şi vom lupta să câştigăm. Olanda este o şansă pentru noi, le lipsesc şi nişte jucători şi cred că vom juca un baschet  bun împotriva ei şi cu noroc sper să câştigăm” a declarat selecţionerul României, Mladen Ostojic.

Mihai Silvășan,  căpitanul echipei naționale, a mărturisit că el și coechipierii au mare nevoie ca publicul să vină în număr cât mai mare la Sala Transilvania din Sibiu pentru a susține România. ”Joc din 2004 deci am prins şi generaţia trecută. Primul meci e tot timpul cel mai important, contează. pentru moralul echipei, pentru fani, e important că jucăm acasă, la Sibiu. Tot timpul mi-a plăcut atmosfera de la Sibiu şi sper ca publicul să fie alături de noi. Tot timpul e bine să ai emoţii însă trebuie să fie constructive, să intri pe teren şi să îţi doreşti victoria foarte mult, să faci un joc colectiv bun, aceastea trebuie să fie obiectivele noastre, şi la sfâşit să sperăm că victoria va fi de partea noastră”

Meciul a s-a disputat  în Sala Transilvania din Sibiu,  intrarea la această partidă fiind gratuită.

Încă de la începerea partidei suporterii şi-au făcut simţită prezenţa. La Sibiu fiind prezenţi pentru acest meci suporteri din întreaga ţară, precum şi oameni politici ai judeţului nostru. Meciul a început în forţă, şi a continuat aşa până în ultimul minut de joc. Scor  final  90-84 (28-27, 17-18, 25-18, 20-21) şi astfel tricolorii  au reuşit prima victorie din preliminariile  EURO  2013.

Etichete:

Recomandam sa citesti si