fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Bani pentru cabinetul de planificare familială

Aproximativ 180.000 de lei este valoarea echipamentelor pe care Consiliul Județean Sibiu le va achiziționa, din fonduri nerambursabile, pentru Cabinetul de planificare familială din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Suma va fi alocată de către Ministerul Sănătății prin PNRR (Componenta 12 – Cabinete de planificare familială) și va fi destinată achiziționării următoarelor echipamente: ecograf portabil cu sondă abdominală, laptop și computer „all in one”, imprimantă multifuncțională, videoproiector, pat de consultație cu acționare electrică, instrumentar medical și materiale didactice, inclusiv dedicate persoanelor cu abilități reduse de înțelegere.

După semnarea Contractului de finanțare, se va derula etapa de achiziție a echipamentelor.

Cabinetul de planificare familială, care funcționează în clădirea Ambulatoriului Integrat, asigură consiliere pentru alegerea unei metode contraceptive cât mai potrivite, îngrijirea sănătății sexuale sau planificarea sarcinii. De asemenea, în mod constant sunt organizate diferite acțiuni de prevenire, îngrijire și supraveghere a infecțiilor cu transmitere sexuală, cât și consultații medicale de specialitate.

Etichete: