fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Actualitate

Avrigul va avea prima creşă… în 2022!

Prilej de bucurie şi tristeţe azi la Consiliul Judeţean pentru primarul oraşului Avrig, Adrian David. Acesta a semnat alături de directorul ADR Centru, contractul de finanţare nerambursabilă a proiectului ”Construire creșă în orașul Avrig, împrejmuire imobil și drum de acces”, in valoare totală de 7,9 milioane lei. Din păcate costurile eligible pentru proiect au fost de doar 2,4 milioane lei. Vina aparţine autorităţilor centrale care au stabilit un cost maxim per copil de 7.700 de euro.

”O să avem o contribuție importantă pentru că AXA impune un cost de doar 7700 euro pe cap de elev, ori construirea unui obiectiv de la zero este mult mai mare. (…) Bani sunt la buget. Probabil vom lua de la alte investiții. Este o prioritate… Bugetul își permite finanțarea ”,a mai precizat primarul Avrigului, întrebat dacă orașul poate suporta cofinanțarea.

O creşă nou construităr presupune respectarea unor standarde foarte stricte de spaţiu şi dotări, impuse tot de autoritatea centrală. Culmea este că tot de la centru vine şi impunerea cu costul per copil, mult subdimensionată faţă de costurile reale ale unei construcţii noi.

Astfel Consiliul Local Avrig se vede nevoit să aloce 5,4 milioane lei în următorii trei ani pentru finalizarea construcţiei.

Proiectul pentru care s-a obținut finanțare prin Programul Operațional Regio 2014-2020 prevede construirea unei creșe cu cinci grupe în cadrul căreia vor putea fi primiți aproximativ 70 de copii.

”În orașul Avrig noi nu avem încă nicio creșă. Cererea de servicii integrate de îngrijire a copiilor între 0 și 3 ani este foarte mare, tocmai pentru că nu avem nicio creșă în oraș. Construirea unei astfel de instituții este oportună și se justifica atât pe termen scut, cât și pe termen lung”, a declarat primarul orașului Avrig, Adrian David.

Cresa va fi construită lângă Palatul Brukenthal din localitate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si