fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Autostrada A10 Sebeș-Turda, deschisă complet circulației

Autostrada A10 Sebeș-Turda, deschisă complet circulației

România are începând de marţi, 30 noiembrie 2021, încă aproape 29 de kilometri de autostrada. Prin darea în trafic a lotului 2 din A10, Sebeş – Turda, s-a înregistrat şi o premieră în domeniul infrastructurii: prima autostradă pe care se circulă de la un capăt la altul. Lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda (A10), care se deschide azi traficului, vine să completeze întregul tronson al Autostrazii A10 care face legatura dintre A1 si A3.

Cu o lungime de 24,25 km, aceasta leagă Alba Iulia Nord de Aiud și este ultimul din cele 4 loturi ale tronsonului Sebeș-Turda care este dat în folosință.

„Ceea ce este de menționat și de reținut cu privire la această autostradă este faptul că dpdv al tehnologiei au fost realizate două inovații la nivel european prin implementarea cu succes a tehnicilor VTR®️ (ger. VerbundTrägerRost) – rețea de grinzi compusă și VFT-WIB®️ (ger. VerbundFertigTeil-Walzträger-In-Beton), de către firma RETTER Projectmanagement împreună cu partenerii săi, SSF Ro și SSF München. Pentru prima dată în România asistăm la o abordare modernă a podurilor prin tehnici de proiectare și execuție inovative și unice la nivel național dar și european. Astfel, dezvoltarea infrastructurii de autostradă în România a creeat contextul perfect pentru proiectarea de poduri/structuri utilizând cele mai moderne soluții și iată că azi, inaugurarea Lotului 2 al Autostrazii A10, ne oferă ocazia de a ne mândri cu un know-how care ne face unici!”, transmit reprezentanții firmei care a realizat lucrările.

Autostrada A10 Sebeș-Turda, deschisă complet circulațieiÎn ultimele zile s-a lucrat inclusiv noaptea pentru a se putea încheia lucrările de montare a parapeţilor de protecţie.

„Fără festivisme, fără tăieri de panglici pentru că nu e loc de festivism. Datoria statului față de cetățeni este una mare, de 30 de ani. Am fost, am verificat personal, am luat toate măsurile de siguranţă şi am discutat cu colegii din minister. Acest tronson va fi dat în circulaţie astfel încât de la Sebeş până la Cluj să se poată circula în regim de autostradă, cu acele restricţii”, a spus declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu pentru digi24.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Salut deschiderea circulației pe Lotul 2 al Autostrăzii 10 Sebeș–Turda, începând de mâine, și îi felicit pe toți cei implicați în finalizarea acestui proiect. Dezvoltarea infrastructurii de transport din România este un punct important în programul nostru de guvernare, pentru beneficiile pe termen lung pe care le va aduce țării noastre, atât prin facilitarea legăturilor între regiuni, cât și prin creșterea economică firească generată de viteza și calitatea acestor legături. De aceea, îi felicit pe toți cei implicați în finalizarea proiectului de față și le urez succes celor angajați în proiecte similare. Importanta susținere financiară la nivel guvernamental din ultimii doi ani a impulsionat lucrările pe Lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda și vă asigur de determinarea guvernului de a sprijini finalizarea celorlalte loturi de autostradă aflate în lucru.

Etichete: