fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Aur, argint şi bronz pentru persoanele cu dizabilități

Peste 130 de persoane cu dizabilităţi, cele mai multe provenind din centrele rezindețiale aflate în structura DGASPC Sibiu s-au întrecut la Special Olympics.

Jocurile Special Olympics reprezintă cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilităţi din România, iar pentru a doua oară concursul s-a desfășurat la Sibiu (prima editie, în premiera, a avut loc la Sibiu în anul 2014) . Anul acesta 115 de beneficiari din cadrul centrelor aflate în structura DGASPC Sibiu (CITO Dumbrăveni II, CRRN Tălmaciu I, CS Prichindelul, CRRPH Tălmaciu II, CIA Agnita, CRRPH Dumbrăveni I, CRRPH Mediaş, CIA E.N.P Biertan, CPCD Speranţa, CIA Biertan, CS Sf.Andrei, CP Orlat, CRRPH Cisnădie, CPCD Turnu Roşu, CP Agîrbiciu, și CITO Mediaș) insoțiţi de personal s-au întrecut la Sibiu în cadrul unui concurs organizat de fundația Special Olympics România în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. La deschiderea evenimentului a luat parte directorul general DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan, care le-a urat concurenţilor mult succes la cea de-a doua competiţie ”Special Olympics” organizată la Sibiu.

“A doua ediţie a evenimentului a devenit deja o tradiţie şi sunt încântată că Fundaţia Special Olympics le oferă persoanelor cu dizabilități șansa de a se bucura împreună de activităţi sportive demonstrând tuturor că dizabilitatea nu reprezintă o barieră pentru reintegrarea socială. Sportul este benefic pentru sănătatea fizică şi mentală, astfel încat, încurajez fără rezerve asemenea evenimente, iar cu sprijinul conducerii Consiliului Judetean Sibiu vom organiza în fiecare an o Gală sportivă a persoanelor cu dizabilităţi instituiţionalizate din judeţul Sibiu”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, director general DGASPC Sibiu. Probele sportive la care au concurat au fost badminton, și gimnastica –traseu aplicativ. La final toţi concurenţii au fost premiati cu diplome si medalii oferite de către organizatori, acestea fiind înmanate de catre reprezentantii DGASPC Sibiu
Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Activități Fizice Adaptate ca instrument de incluziune socială” www.activitatifiziceadaptate.ro, Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este o instituție publică subordonată și finanțată de către Consiliul Județean Sibiu.
Fundația Special Olympics din România, Special Olympics Elveția, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București și Universitatea din Lausanne relansează în România, „Activitățile Fizice Adaptate ca instrument de incluziune Socială”. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Programul va asigura transferul de expertiză elvețiană privind Activitățile Fizice Adaptate (AFA), ca instrument de incluziune socială, către specialiști din Universități, Scoli Speciale, Instituții și Organizații neguvernamentale din Romania. Totodată, în cadrul Proiectului va fi elaborat un set de materiale de training și se va constitui o rețea de Centre de Resurse Specializate privind AFA, în Facultăți de profil din România.

Etichete:

Recomandam sa citesti si