fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Au început lucrările de construcție la noul Pavilion Muzeal Multicultural

Miercuri, 17 septembrie, la intrarea principală în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, s-a celebrat, într-un cadru intim, slujba de binecuvântare a viitoarei clădiri a noului Pavilion Muzeal Multicultural (PaMM).

Printre oficialitățile care au fost prezente la eveniment s-au numărat dl. Ioan Cindrea, Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ovidiu Sitterli, Prefectul Județului Sibiu și Răzvan Pop, Directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu.Investiția se realizează în cadrul proiectului Patrimoniu deschis, finanțat prin Granturile SEE (Spațiul Economic European – Islanda, Liechtenstein și Norvegia), programul PA 16 / RO 12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

„Construcția unui nou pavilion dedicat vizitatorilor vine ca urmare a incapacității vechiului pavilion de a răspunde nevoii de valorificare adecvată a patrimoniului și de a face față numărului tot mai mare de vizitatori, din cauza condițiilor limitate de primire și interacțiune cu publicul, la care se adăuga lipsa posibilităților de facilitare a accesului persoanelor cu dizabilități. Toate aceste neajunsuri au dus la o insuficientă valorificare și promovare a valorilor multiculturale ale Muzeului ASTRA”, informează Ciprian Ștefan, director general al C.N.M. ASTRA.
Noua clădire este concepută după următoarea structură: la subsol sunt prevăzute încăperile tehnice, depozitele de patrimoniu și sălile de expoziții. La parter vizitatorul va putea găsi biroul de informare la care se adaugă galeriile de artă populară (expoziție de artă populară contemporană cu vânzare),un auditorium, spații de socializare. Mansarda este amenajată cu scopul de a găzduispațiile administrative destinate personalului muzeal. Pavilionul va deveni funcțional în primăvara anului 2016 și va pune în valoare patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, asigurând, totodată, facilități adecvate de primire a vizitatorilor muzeelor din Dumbrava Sibiului.

Etichete: