fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Sănătate

Au fost identificate două focare de Pestă Porcină Africană, în localitatea Vale

Luni, 04.01.2021, pe raza județului Sibiu au fost identificate două focare de Pestă Porcină Africană, în localitatea Vale, oraș Săliște. Ca urma a confirmării celor două focare, astăzi 04.01.2021 a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri aferente focarelori și de asemenea au fost adoptate deciziile privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană.

Pentru focarele identificate în localitatea Vale, a fost adoptată decizia nr 1/04.01.2021, conform căreia s-au stabilit zonele de protecție și supraveghere după cum urmează:

  • Localitatile  aflate în zona de protectie sunt : VALE, SIBIEL, SăLIȘTE si GALES – jud. SIBIU. Fondurile de vanatoare aflate în raza zonei de protectie sunt: F.V.20 Sura Mica si F.V.14 Saliste – din jud. Sibiu.
  • Localitatile aflate in zona de supraveghere sunt: Tilisca, Rod, Apoldu de Sus, Aciliu, Amnas, Mag, Sacel, Cristian, Orlat, Gura Raului, Fantanele, Rod si Crint – din jud. SIBIU. Fondurile de vanatoare aflate in raza zonei de supraveghere sunt: F.V. 13 Gura Raului, F.V.14 Saliste, F.V.16 Apold, F.V.21 Selimbar si F.V.15 Poiana  din jud. Sibiu.

Animale ucise, în număr total de patru, nu fac obiectul despăgubirii, acestea fiind achiziționate fără documente sanitare veterinare, ca atare acestea nu au fost  evaluate și nu s-a întocmit dosarul de despăgubire; Proprietarii suinelor au fost sancționați contravențional conform OG2/2001. În cazul pestei porcine africane, este interzisă valorificarea produselor și subproduselor de la animalele tăiate, ucise sau altfel afectate.

Animalele care fac obiectul despăgubirilor trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– Să fie deţinute cu respectarea normelor  sanitar – veterinare în vigoare;

– Să fie declarate şi înregistrate în sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor, în conformitate cu reglementările legale în vigoare;

Etichete:

Recomandam sa citesti si