fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

ATOP Sibiu a fost constituită pentru următorii patru ani

ATOP Sibiu a fost constituită pentru următorii patru ani

Consiliul Județean Sibiu a găzduit miercuri, 6 ianuarie 2021, ședința de constituire a Autorității Teritoriale de Ordine Publică a Județului Sibiu, prezidată de vicepreședintele Vlad Vasiu. Ordinea de zi a inclus alegerea președintelui ATOP Sibiu și stabilirea componenței comisiilor de lucru ale ATOP. Singura propunere pentru funcția de președinte al ATOP a fost Gheorghe Sterp-Vingărzan, consilier județean, acesta fiind ales cu unanimitate de voturi.

ATOP Sibiu este un organism cu rol consultativ, compus din 16 membri, a cărui activitate se desfășoară în interesul comunității.

Prezentă la ședință, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a subliniat rolul activ pe care ATOP trebuie să-l aibă în sporirea siguranței pentru cetățenii județului Sibiu. Pentru activitatea ATOP din următorii doi ani, președinta a evidențiat ca prioritate siguranța celor care practică drumeții și plimbări în natură, în contextul în care județul va găzdui în 2021 și 2022 EuroRando, întâlnirea europeană a drumeților, cel mai important eveniment de natură și cultură din Europa.

Vor fi ani tematici pe care îi dedicăm drumeției în Județul SibiuUnul dintre rolurile noastre este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru o experiență plăcută, atât pentru turiștii străini, cât și pentru localnicii care ies în natură” a precizat Daniela Cîmpean.

Probleme prioritare pentru rezolvarea cărora președinta a solicitat sprijinul ATOP sunt câinii de la stâni și accesul cu mijloacele motorizate în zonele de drumeție:

“Se știe că turiștii de drumeție sunt turiști disciplinați, cu respect față de natură și față de tradiții, însă întâmpină doi principali factori perturbatori: câinii de la stână și circulația motocicletelor enduro care afectează traseele. Aș vrea să găsim o soluție împreună cu dumneavoastră astfel încât turismul de drumeție să fie practicat în condiții sigure. Din rațiuni ce țin de evitarea aglomerațiilor, dar și motivați de dorința de întărire a imunității pentru prevenirea îmbolnăvirilor, este de așteptat ca tot mai multe persoane să caute posibilități de petrecere a timpului în aer liber”, a mai adăugat Daniela Cîmpean.

Din ATOP Sibiu fac parte 6 consilieri județeni, 3 reprezentanți ai comunității, subprefectul județului Sibiu, alături de reprezentanții instituțiilor de ordine și siguranță publică.

ATOP Sibiu a fost constituită pentru următorii patru aniDacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si