fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Atitudinea PNL Sibiu sfidează bunul simț, în cazul viceprimarului corupt (C.P.)

Nu am văzut niciun lider PNL Sibiu, cum ar fi Daniela Cîmpean sau Raluca Turcan, care l-au susținut până în pânzele albe pe domnul Alexandru Dumbravă, să iasă public, să-și dea demisia sau, în cel mai rău caz, să-și ceară public scuze pentru faptul că l-au susținut pe domnul Dumbravă în demnități publice extrem de importante. Ar fi fost niște gesturi de decență și normalitate, valori morale care, constatăm, lipsesc cu desăvârșire la PNL Sibiu.

Doamnele care reprezintă conducerea PNL Sibiu nu spun nici măcar dacă acesta a fost exclus din partid. Despre indecența și tupeul domnului Dumbravă de a face cerere pentru a fi repus în funcția de director al Școlii Gimnaziale Roșia ce ar mai fi de spus? Așa înțelege PNL Sibiu că trebuie să meargă lucrurile în România Educată: că fostul lor viceprimar, vicepreședinte al PNL Sibiu, omul care a semnat o înțelegere cu procurorii europeni prin care își recunoaște furtul din fonduri europene și cere o pedeapsă de 2 ani și  3 luni cu suspendare, poate să fie director al unei școli și să continue să predea, ca profesor. În concepția PNL Sibiu, domnul Dumbravă le poate fi mentor elevilor și dascălilor! Eventual, le poate da lecții despre cum să fure, iar atunci când sunt prinși, să cadă la înțelegere cu procurorii, pentru a nu primi pedeapsă cu executare, și cum să-și asigure sprijin politic de la PNL Sibiu, ca să nu pățească nimic.

Doamna Turcan se poza cu domnul Dumbravă în toate ipostazele: de membru al PNL, de inspector școlar general, de director al Casei Corpului Didactic și de viceprimar al Municipiului Sibiu. Mai avea un pic și-l prezenta public drept un arhanghel al competenței și al corectitudinii. Bineînțeles că nici doamna Cîmpean nu s-a lăsat mai prejos.

Desigur că domnul Dumbravă are dreptul de a munci, pentru a se întreține. Dar, totuși, se poate duce în mediul privat, nu într-o școală, să fie director și profesor, pentru că tinerii au nevoie de exemple pozitive de urmat în viață!

Cât timp ai un proces pe rol, în care ți-ai recunoscut vina și ai cerut să fii pedepsit cu 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, considerăm că minima decență îți impune să renunți la cererea de a fi director de școală. În epoca ”României Educate”, cu oarecare mirare constatăm că liberalii sibieni promovează un director de școală penal.

Așteptăm, încă, demisiile sau măcar scuzele publice ale conducerii PNL Sibiu pentru această pată – galbenă – pusă pe obrazul Primăriei Sibiu!