fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Atelier de arboricultură organizat de Primăria Sibiu

În această săptămână a avut loc un atelier de lucru pe tema arboriculturii, susținut de specialiști certificați internațional din cadrul firmei Tree Care Solutionsm un eveniment organizat de Primăria Municipiului Sibiu.
Specialiștii Tree Care Solutions s-au întâlnit cu cei care își desfășoară activitatea în domeniul îngrijirii spațiilor verzi din Sibiu: echipa firmei contractate de Primăria Sibiu pentru realizarea toaletării arborilor din oraș, angajați ai Serviciului Parcuri și Zone Verzi și specialiști care lucrează în acest domeniu în mediul privat, informează Primăria Sibiu într-un comunicat de presă. S-a discutat despre metode de inventariere și management al vegetației, aplicarea standardelor acceptate de intervenție asupra vegetației și despre metodele de evaluare a arborilor.
Studenții Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului – specializarea Montanologie, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au aflat noțiunile de bază de care au nevoie pentru se implica în activitatea de inventariere a arborilor din Sibiu și evaluarea stării de sănătate a acestora. Studenţii vor avea posibilitatea să efectueze stagiile de practică în cadrul administrației, să abordeze aceste teme în lucrări de licență sau de disertație și vor fi încurajați să împărtășească soluțiile inovative, potrivite Sibiului, pe care le vor identifica în cercetarea științifică pe care o vor realiza în aceste lucrări, mai transmite Primăria Sibiu.
„Căutăm soluții mai bune pentru îngrijirea spațiilor verzi din Sibiu. Am organizat acest atelier pentru a oferi atât angajaților Serviciului Parcuri și Zone Verzi, cât și studenților care studiază în această domeniu posibilitatea de a se pune la curent cu cele mai noi practici și tehnici în domeniu. Apreciez implicarea Universității Lucian Blaga și în acest proiect important pentru oraș și îi felicit pe studenții care s-au oferit voluntar să lucreze cu echipele Primăriei”, a spus Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.
Specialiștii au făcut demonstrații de toaletare și de utilizarea a echipamentelor de evaluare a arborilor în cadrul activităţilor practice..

Etichete: