fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Astrid Fodor, la -5º C: “Cu bicicleta, la școală!”

În plină iarnă, la temperaturi ce coboară constant sub zero grade Celsius, primărița Sibiului îndeamnă elevii să meargă cu bicicleta sau trotineta la școală. Ne anunță că le-a creat toate condițiile pentru acest lucru, ultima realizare fiind instalarea, în curtea unor școli, de rastele pentru biciclete și suporturi pentru trotinete.

Le sugerăm experților din Primărie care se ocupă de informarea cetățenilor să mai consulte, din când în când, un dicționar. Pluralul substantivului ”suport” este ”suporturi”, nu ”suporți”. Varianta incorectă folosită de comunicatorii Primăriei este forma verbului ”a suporta”, la modul indicativ, timpul prezent, persoana a doua, singular. Desigur, acest lucru îl știu deja toți elevii din ciclul gimnazial care merg sau nu cu bicicleta ori cu trotineta la școală.

Cu bicicleta, la școală! Primăria Sibiu depune eforturi pentru ca această afirmație să fie posibilă și tot mai atractivă în Sibiu, atât prin crearea de piste pentru biciclete și extinderea sistemului de închiriere Sibiu Bike City, cât și prin crearea infrastructurii pentru parcarea acestora”, transmite Astrid Fodor.

Rastele (n.r. – rastelele) instalate în curțile școlilor și liceelor vor face mai simplă și mai sigură parcarea bicicletelor în timp ce elevii sunt la cursuri. Valoarea investiției a fost de 185.000 lei, incluzând furnizarea și montajul”, mai precizează primarul.

Primăria, prin Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar, a amplasat 350 de rastele pentru biciclete și 15 suporți pentru trotinete la 25 de unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Sibiu, în funcție de necesitățile exprimate de conducerea acestora”, se arată în comunicatul de presă transmis de Serviciul Comunicare, Sănătate Publică și Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Cele 350 de rastele pentru biciclete au fost instalate la 15 școli gimnaziale – nr. 1, 4, 8, 10, 11, 12, 13, 18, 21, 23, 25, I.L. Caragiale, Radu Selejan, Ioan Slavici și Regele Ferdinand” –, precum și la 10 licee – colegiile Andrei Șaguna, Gheorghe Lazăr, Cibinium, D.P. Barcianu, Constantin Noica (structura Betania), Onisifor Ghibu, George Barițiu, Independența, la Liceul Henri Coandă și la Liceul de Artă. Este vorba de rastele individuale, care permit fixarea simultană a 2 biciclete. De asemenea, 15 suporți (n.r. – suporturi) pentru trotinete au fost instalați (n.r. – instalate) la școlile gimnaziale nr. 1, 4, 13, 21 și I.L. Caragiale, precum și la Liceul Teoretic Constantin Noica. Fiecare suport permite parcarea simultană a 6 trotinete”, detaliază Primăria Sibiu.

Astrid Fodor, la -5º C: “Cu bicicleta, la școală!”  Astrid Fodor, la -5º C: “Cu bicicleta, la școală!”  Astrid Fodor, la -5º C: “Cu bicicleta, la școală!”

Etichete:

Recomandam sa citesti si