fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

ASTRA Multicultural te poartă-n pași de fanfară

ASTRA Multicultural te poartă-n pași de fanfară
Fanfara din Turnişor – Sibiu, intitulată „Neppendorfer Blaskapelle”, duce mai departe tradiţia muzicii şi muzicienilor de fanfară din comunitatea săsească regăsită în cartierul Turnişor din Sibiu. Fanfara din zilele noastre reprezintă o garanţie a păstrării şi o perpetuare a moştenirii muzicale a saşilor de odinioară.
Fanfara ,,Neppendorfer Blaskapelle” (sau Fanfara din Turnișor) este o formatie cu o traditie de peste 140 de ani. In zilele noastre traditia este dusa mai departe datorita entuziasmului si bunei relatii dintre sasi si români. Dupa exodul sasilor in Germania din anii 90, traditia si existenta formatiei este dusă de români. Astfel s-a ajuns ca în formatie sa mai activeze un singur sas, restul fiind români. Repertoriul abordat de formatie este unul destul de variat care cuprinde atat mars, polca, vals, english specifice etniei germane dar si melodii romanesti si din repertoriul international pe ritmuri latino, blouses chiar si rock.
Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu. Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Judetean Sibiu .
Etichete:

Recomandam sa citesti si