fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social Timp Liber

Astăzi ai liber la îmbrățișări- Așadar, oferă-le persoanelor din jur!

Astăzi ai liber la îmbrățișări- Așadar, oferă-le persoanelor din jur!

În caz că astăzi cineva vă îmbrățișează fără motiv, nu vă speriați, este Ziua Internaţională a îmbrăţişărilor.

Ideea a fost lansată, în anii ’80, de un pastor american. Kevin Zaborney încuraja enoriaşii să-şi arate sentimentele în public. Prima dată a fost sărbătorită pe 21 ianuarie 1986 în Clio, Michigan, Statele Unite. Nu credem că ai nevoie de o astfel de sărbătoare pentru a lua pe cineva în brațe, dar e bine de știut care este semnificația acestei zile.

 

De ce a fost aleasă Ziua Internațională a Îmbrățișărilor în ianuarie?

Specialiștii în psihologie susțin că această dată nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru că începutul anului reprezintă o perioadă întunecată pentru multe persoane, până când reușesc să se adapteze noilor sarcini zilnice, după vacanța și sărbătorile de iarnă. Psihologii susțin faptul că îmbrățișările exprimă siguranță, afecțiune și confort sufletesc, iar oamenii au nevoie de o acțiune care să îi facă să exprime aceste sentimente.

Astăzi ai liber la îmbrățișări- Așadar, oferă-le persoanelor din jur!„Îmbrăţişarea este terapie pentru suflet, ajută sistemul imunitar, vindecă depresia, oferă siguranță, afecțiune și confort sufletesc. Tuturor ne este dor de acea periodă în care îmbrățișările erau fără limite, însă stăm la distanță astăzi, pentru a putea să ne îmbrățișăm cu mai multă căldură când totul va reveni la normal! Împreună putem învinge pandemia!”, este postarea pe pagina de Facebook a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Foto: Facebook AcademiaFortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete: