fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Asociația TRANSILVANIA VITALIS: Noi avem grijă de bunici!

Asociația TRANSILVANIA VITALIS: Noi avem grijă de bunici!

Este dificil să cauți servicii de îngrijire bătrâni, mai ales când persoana căreia i se adresează este chiar unul din părinții noștri. Asociația TRANSILVANIA VITALIS a înțeles cât de important este să găsim persoană potrivită pentru cei dragi și vine în sprijinul nostru cu o gamă diversificată de servicii: Consiliere și suport psiho-social pentru beneficiari și aparținători; Asistență în acivitățile de bază pentru păstrarea vieții independente; Îngrijire de bază la domiciliu; Asistență medicală; Recuperare și reabilitare funcțională (Servicii kinetoterapie la domiciliu) Principiile care ghidează activitatea asociației sunt următoarele: respect și corectitudine; empatie; profesionalism; confidențialitate și siguranță.

Cu toate că, ideea proiectul este mai veche, Asociația TRANSILVANIA VITALIS a fost înființată în anul 2019. Primii beneficiari au fost în luna martie a acestui an, când asociația a primit acreditare. „Suntem abia la început, interesul este mare, mai mult decât ne așteptam. Beneficiarii în mare parte sunt vârstnici care au copiii plecați în străinătate, deci persoane singure. Deocamdată, am avut cerere doar în municipiul Sibiu, dar suntem pregătiți să acceptăm oferte și din județ. Serviciile noastre sunt contra cost (cost personalizat, adică fiecare caz este evaluat separat, iar tarifele încercăm să le facem cât mai mici, doar atât cât să ne acoperim cheltuielile) Cele mai solicitate servicii sunt îngrijirea de bază, zilnică; socializare și nu în ultimul rând îngrijire medicală. Din păcate, Casa de Asigurări de Sănătate nu acoperă anumite servicii pentru vârstnici, deși ar fi normal să o facă. Încă, avem o legislație primitivă în ceea ce privește decontarea costurilor unor servicii cum ar fi recuperarea la domiciliu pentru cei imobilizați. Sunt multe de spus în această privință, iar noi intenționăm să ajutăm cum putem, ne dorim să facilităm comunicarea între Casa de Asigurări de Sănătate și beneficiarii noștri care au cotizat la sănătate și ar trebui să se bucure acum de anumite servicii gratuite. Serviciile noastre sunt la dispoziția beneficiarului, astfel fiecare poate alege de ce are nevoie și bineînțeles poate opta pentru mai multe servicii realizate simultan (de exemplu, îngrijirea de bază, adică igiena zilnică, menaj, cumpărături) Dacă beneficiarul are nevoie de injecții, noi în colaborare cu asistenți medicali putem să îl ajutăm și în această privință. De asemenea, ținem legătura și cu medicul de familie al fiecărui beneficiar, în cazul aparținătorilor care sunt departe de aceștia.”, transmit reprezentanții Asociației TRANSILVANIA VITALIS.

Asociația TRANSILVANIA VITALIS: Noi avem grijă de bunici!Concluzia reprezentanților Asociației TRANSILVANIA VITALIS după aproximativ o lună de când au demarat aceast serviciu de îngrijire al vârstnicilor la domiciliu este că: „Se apelează la servicii de acest gen în general foarte târziu, adică atunci când vârstnicii abia se mai mișcă, când este târziu pentru recuperare. De exemplu, au fost multe cazuri de AVC, unde persoanele respective nu au făcut ședințe de recuperare după externare…. Este foarte trist. Este nevoie de o informare a aparținătorilor, iar la ieșirea din spitale să se facă recomandări complexe. Medicii de familie trebuie să ia totul în serios și să prescrie recuperarea respectivă,  în cazul în care această recomandare nu vine de la medicul din spital. Prevenția ar ajuta și ea, este destul de greu ca o asociație să rezolve toate aceste probleme, dar noi ne dăm silința să facem ce și cât putem.”

Asociația TRANSILVANIA VITALIS: Noi avem grijă de bunici!

Etichete: