fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Editorial

Asociația Totul pentru Comunitate a finalizat cu succes proiectul educațional „Cartea în Așteptare”

Asociația Totul pentru Comunitate anunță încheierea proiectului educațional „Cartea în Așteptare”, un program inovativ dedicat promovării lecturii și cărții în rândul copiilor din județul Sibiu, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani.

Impactul proiectului

Prin intermediul acestui proiect, am reușit să stimulăm educația culturală și să dezvoltăm cunoștințele copiilor prin organizarea de workshop-uri culturale. Proiectul „Cartea în Așteptare” a oferit copiilor oportunitatea de a explora diverse aspecte ale culturii, stimulându-le curiozitatea și creativitatea.

Detalii despre Workshop-uri

Workshop-urile au fost concepute pentru a aborda diverse teme culturale relevante și au culminat cu realizarea unui afiș reprezentativ. Elevii au prezentat titluri de cărți altor elevi de vârsta lor, reușind să stimuleze o atenție deosebită către lectură și dezvoltare personală. Datorită îndrumării de calitate, copiii au descoperit o dragoste uimitoare pentru citit.

Workshop-urile organizate în cadrul amfiteatrelor, cu un public generos, au trezit o altă latură a elevilor, aceștia devenind atenți și curioși să descopere informațiile oferite de colegii lor oratori.

Organizare și participanți

Asociația Totul pentru Comunitate a format grupe de participanți din zonele menționate în proiect și a colaborat cu o societate specializată pentru a asigura desfășurarea adecvată a workshop-urilor. Am utilizat metode inovative de prezentare a temelor culturale, reușind să descoperim dăruirea, implicarea și atașamentul copiilor, astfel încât experiența culturală să fie cât mai captivantă și interactivă.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt reprezentați de cel puțin 450 de copii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, care și-au dezvoltat cunoștințele culturale și abilitățile creative. În plus, beneficiarii indirecți includ familiile, prietenii și întreaga comunitate, care au beneficiat de impactul pozitiv al stimulării educației culturale în rândul copiilor.

Contribuția la cultura locală

Proiectul „Cartea în Așteptare” a reușit să contribuie la promovarea culturii locale și tradiționale a zonei și a răspuns nevoii elevilor de a-și dezvolta cunoștințele culturale într-un mod activ și responsabil.

Mulțumiri

Acest eveniment a fost posibil datorită cofinanțării oferite de Consiliul Județean Sibiu și sprijinului constant al comunității noastre.

Despre Asociația Totul pentru Comunitate

Asociația Totul pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată în anul 2014, dedicată dezvoltării comunitare și îmbunătățirii calității vieții în Sibiu și împrejurimi prin proiecte educaționale, umanitare și sociale.