fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Asociația Sus Inima și Laura Cândea-Burnete, întâlniri virtuale pentru persoanele cu diagnostic oncologic

Asociația Sus Inima și Laura Cândea-Burnete propun oricărei persoane cu diagnostic oncologic sau rudelor acestora întâlniri virtuale de grup facilitate prin lucrul cu propria imaginație și folosirea artelor expresive. Atât ședințele individuale, cât și cele de grup se stabilesc în urma unei convorbirii telefonice, pentru vineri, 10 aprilie, între orele 17:30 – 19:00.

Pentru a putea participa trebuie să vă instalați aplicația zoom.us pe laptop, tableta sau telefon. Înscrierile se fac la adresa de e-mail susinimasibiu@gmail.com sau la numărul de telefon 0751138783.„În general, oamenilor le place să ȋşi folosească imaginaţia. Imaginația înseamnă a-ți imagina ceva, a vedea imagini cu ochii minții. Este vorba despre capacitatea de a crea în minte situații, acțiuni, obiecte și persoane sub forma de imagini cu ajutorul imaginației vizuale sau capacitatea de a ne aduce aminte de aceste lucruri și de a le percepe vizual cu ajutorul ochiului interior. În sens psihoterapeutic imaginația este capacitatea de a percepe imagini interioare respectiv mentale în stare de constienta, cu ochii (în general) închiși. Imaginile interioare se aseamănă imaginilor din vis, însă spre deosebire de vis, apariția acestor imagini pot fi comandate și modificate voluntar. Exercițiile de imaginație sunt adesea combinate cu metode de relaxare.”, transmit organizatorii.

Artele expresive includ desenul, pictura, muzica, dansul, creația literară, crearea poveștilor, poeziilor, utilizarea sunetelor, teatrul de improvizație și facilitează exprimarea diferitelor fațete ale sinelui, conștientizarea și acceptarea acestor părți și integrarea acestora în ceea ce reprezintă ființa umană, ca întreg. Arta oferă un limbaj prin care oamenii, reușesc să se exprime, să își exteriorizeze gândurile, trăirile, emoțiile, sentimentele non-verbal.

Experiența artistică sau de lucru cu imaginația nu sunt necesare. Singurul criteriu, fiind inima deschisă, dorința de a crea si de a fi ÎMPREUNĂ cu alte suflete în această perioadă în care suntem cu toții „invitați” să ne uităm mai profund la noi înșine.

Cum vă pregătiți pentru aceste întâlniri:

  • Vă instalați aplicația zoom.us pe: laptop, tabletă sau telefon
  • Găsiți un loc confortabil și intim la dumneavoastră în casă și vă asigurați ca timp de 1h 30 minute nu sunteți întrerupt de către un alt membru din casă
  • Pregătiți să aveți lângă dumneavoastră un bloc de desen sau foi de xerox și orice materiale găsiți în casă (împrumutați de la copii, nepoți) creioane colorate SAU carioci SAU acuarele SAU plastilină. (*Atât magazinul Sory cât și Meridian livrează produse acasă)
  • Un pachet de servețele, o păturică și un pahar cu apă
Etichete:

Recomandam sa citesti si