fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Asistenții de azi, antrenorii de mâine în fotbalul românesc

Perioada care urmează, una mai liniștită în ceea ce privește evenimentele fotbalistice, ne oferă posibilitatea de a vă prezenta câțiva tineri frumoși și ambițioși.

Interstar Sibiu dorește să aducă în fața dumneavoastră pe cei care sunt alături de acest club, care participă activ la educația și pregătirea juniorilor noștri și care în trecut au fost purtători ai tricoului roș-albastru.

Îi puteți observa zilnic la bazele sportive unde își desfășoară activitatea grupele de juniori ale Interstarului.

Fie că sunt antrenori asistenți sau principali, toți își doresc pe viitor o carieră în antrenorat, iubesc munca cu cei mici, sunt dedicați și perseverenți.

Merită să îi prezentam pentru că suntem convinși că ei vor reprezenta valul următor din antrenorat.

Astăzi vom vorbi despre Tudor Stoian, un tânăr model pentru noua generație. Fost component și căpitan al grupei 2001 din cadrul clubului, Tudor este student în anul doi la Facultatea de Educație Fizica și Sport din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu și totodată este proaspăt absolvent al cursurilor de Licență UEFA C organizate de FRF.

În cadrul clubului ASFC Interstar Sibiu, Tudor îndeplinește rolul de antrenor oasistent la grupele U13 și U16, la ultima având rol important în pregătirea fizica a echipei, lucru pe care îl îmbrățișează cu drag și pe care îl studiază în profunzime.

Stoian este încă jucător activ, cu multe meciuri jucate în eșaloanele de seniori din România, iar ca junior, în dreptul său, sunt trecute multe titluri județene sau turnee câștigate de-a lungul timpului, precum și un titlu de vicecampion al României la Cupa Hagi Danone sau o medalie de bronz la Campionatul Național al juniorilor D.

“Inițial am început să fiu antrenor doar pentru o vară, am vrut să dau o mână de ajutor antrenorilor de la club. Nu m-am gândit la acest lucru pe termen lung. Am început însă să am continuitate, să-mi împart timpul astfel încât să pot ajunge la antrenamentele cu copiii. Este o mare responsabilitate, toată ziua te gândești la copii, ce să antrenezi să fie bine, eficient și atractiv , ce să le transmiți și în ce mod pentru a le capta atenția , cum sa ii atragi etc…Vreau să ajung cât mai sus în antrenorat. Imi place să fiu pe teren, aș sta 24 de ore pe zi. De mic copil am fost tot timpul cu mingea lingă mine și pe teren. Este un mod de viață al meu, iar acum că am crescut, vreau sa-i învăț pe copii cât mai multe lucruri legate de sportul cu balonul rotund , asa cum alții m-au învățat pe mine. Cât despre Interstar…. acolo am fost crescut de mic, iubesc clubul si culorile. Vreau să spun și cateva cuvinte despre colegii mei. Sunt niște oameni extraordinari, de la care ai ce să înveți și am tot respectul pentru ei. De ani de zile de când sunt acolo ii vad in fiecare zi cu ce entuziasm vin la antrenament.”-a declarat Tudor Stoian

Tânărul sibian este unul dintre cei care împărtășesc ideea de a fi antrenor în cadrul celui mai mare club de copii și juniori din județul Sibiu.

Etichete: